Se hva som er på forsiden av den nye Michelin-guiden
Her er de nye Michelin-stjerne restaurantene i Norge.
_Z7A6296.jpg
Et fotografi fra Vestlandets hovedstad pryder forsiden av Michelins Nordiske Guidefor 2016 som ble lansert onsdag formiddag.
Det har satt i gang spekulasjoner om det for første gang vil versere en bergensk restaurant med stjerne i den ettertraktede guiden, skriver BT.no.
Til tross for en ny guide med bildet av byen, glapp stjernen for bergensrestaurantene.
Norge ble historiske
Klokken ti ble stjernerestaurantene annonsert i København — og Norge ble historisk med sin første tre-stjernesrestaurant: Maaemo i Oslo. Den er sammen med danske Geranium de to første restaurantene i Skandinavia belønnet med tre stjerner.
Kontrast i Oslo fikk sin første stjerne, det samme fikk restaurant Re-Naa i Stavanger. Det er den første restauranten som får en Michelin-stjerne utenfor Oslo i Norge.
Klare for en stjerne
Det varnrk.nosom først meldte om ryktene som hadde oppstått via nettbutikken amazon.com, som skal selge den nye guiden via sin nettbokhandel.
Restaurantene som antas å delta i tetsjiktet er Colonialen, Bare Restaurant, Lysverket og 1877. — Om det skulle bli mulig er vi iallfall klar for å komme inn blant dem som kan henge en stjerne på veggen, sa Colonialen-sjef Laila Skorgei et intervjumed BT søndag.
Hun var ikke klar over at den nye guiden var prydet med et foto fra byen mellom de syv fjell på forsiden.
Godt eller dårlig måltid, men liker nordmenn egentlig å tipse?
Undersøkelse: Nordmenn føler seg presset til å tipse på restaurant
SLIK SER DEN UT: Den nye nordiske guiden slippes fredag. Foto: Faksimile Guide Michelin
Hyggelig annerkjennelse
Til nrk.no sier hennes mann Ken Petter Skorge–Krisitiansen, som er den andre Colonialen-sjefen at:
— Vi jobber for å ligge på Michelin-nivået, og det hadde vært kjekt om vi eller andre i byen hadde fått stjerne. Det hadde vært hyggelig å bli nevnt. Bergen har flere gode restauranter som hadde passet inn i en slik matguide, sier Skorge-Kristiansen.
I intervjuet med BT forklarte Laila Skorge hva det betyr med en slik Michelinstjerne.
— Anerkjennelse er en veldig sterk drivkraft i vår bransje. Dermed skal det være krevende å nå opp blant de beste. Samtidig utløser slike utmerkelser ekstra energi, forklarte Skorge.
Matreiser er trendy, og nordmenn er blitt langt mer bevisste enn før:
- Vi vil ikke lenger gå på kjederestauranter som finnes overalt
KLAR:- Anerkjennelse er en veldig sterk drivkraft i vår bransje. Dermed skal det være krevende å nå opp blant de beste. Samtidig utløserutmerkelser som en Michelinstjerne ekstra energi, sier Laila Skorge, innehaver av restauranten Colonialen sammen med mannen Ken Petter Skorge-Kristiansen. De er spente på lanseringen av de nye guiden på fredagl Foto: Jan M. Lillebø
Bedre uten stjerner
Christopher Haatuft som er kjøkkensjef på restauranten Lysverket sier til nrk.no at det er supert om Bergen ikke har en restaurant med Michelinstjerne.
— I dag har vi et bedre klima for konkurranse og samarbeid enn om det var en storebror i byen med stjerne, sier Haatuft.
Michelin gav ut den første nordiske guiden i 2015, men da var detbare Oslo som ble testet i Norge. De holder kortene tett til brystet med tanke på årets utgave.
— I neste uke lanserer vi årets utgave. Vi får se hva nyhetene i den blir, sier PR-ansvarlig Lotta Wrangle for Michelinguiden i Norden.
Les mer om matreiser:
- Les også
En av verdens eldste vinveier ligger en liten flytur unna
- Les også
Er dette Italias aller beste mat?
- Les også
Her spiser du godt i New York
- Les også
Syv unike kafeer i Hanoi
- Les også
Hva er så spesielt med Moseldalen?
- Les også
Bli med på matsafari i Göteborg
- Les også
Disse ti byene har verdens beste restauranter
- Les også
Her spiser du godt i Berlin
Les mer om
Flere artikler
Slik ble Bergen til å spise opp
Dette er de norske Michelin-restaurantene i 2017
Onsdag kan Bent Stiansen få sin 20. Michelin-stjerne
Utsetter Michelinstjerne-utdeling
Én Michelin-stjerne til Galt på Frogner: – Jeg tror dette må være den raskeste stjernen i Norge
Oslo godt representert på prestisjetung restaurantliste