I dag åpnes hele nye Oslo Lufthavn – to måneder før den offisielle åpningen

Slik blir det på den nye flyplassen.

NY AVGANGSHALL: Siden midten av desember er det blitt testet langdistansereiser fra Norwegians nye avgangshall. Nå åpner de for alle trafikk.

Selv om den offisielle åpningen først skjer om to måneder rykker Oslo Lufthavn nærmere målet om å være helt «ny».

De siste månedene er det gjennomført hyppige tester av alle de nye områdene, pir nord, den nye sikkerhetskontrollen og den nye avgangshallen. På julaften stengte flyplassen helt for aller første gang – for å sikkerhetssjekke alt.

Husk høyre og venstre!

Fra og med i dag åpner den nye avgangshallen med innsjekk for samtlige Norwegian-passasjer. SAS og Norwegian har en markedsandel på 80 prosent av alle flyvninger fra flyplassen.

NYE SKRANKER: Her er den nye avgangshallen med flere innsjekkingsskranker, nå er den åpnet for alle passasjerer.

SAS har fortsatt innsjekking fra gamle delen av avgangshallen. Når du kommer opp trappen fra toget - husk på dette:

– Fra i dag skal alle Norwegians passasjerer gå til venstre, mens alle SAS-passasjerer skal gå til høyre, sier informasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn.

Innsjekking ved den nye avgangshallen skal også benyttes av passasjerer som flyr med Finnair, British Airways, Air Baltic og Air Brussels.

Den nye avgangshallen består av 26 kiosker, ti selvbetjente bagdrop-skranker, fem betjente bagdrop-skranker og seks serviceskranker i et nytt servicesenter.

– Vi er veldig fornøyd med å kunne ønske alle våre reisende velkommen til det splitter nye Norwegian-området på Oslo lufthavn. Nå som automater, skranker og billettkontoret er samlet på ett sted – og i tett tilknytning til både Flytoget, NSB og sikkerhetskontrollen - vil det bli enda enklere og effektivt å reise med oss, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

  • Her kan du se flere av nyhetene:
Les også

Nå har Oslo Lufthavn «snikåpnet» nesten hele den nye delen

DOBLES: Sjakkformen i taket forbinder de to ankomsthallene på Oslo Lufthavn.

Fortsatt litt byggeplass

Frem til nå og til den offisielle åpningen i april vil flyplassen gradvis åpne kafeer, barer og restauranter.

– Vi er fortsatt i såkalt «prøvedrift», men alle områdene er åpne for publikum. Men det er mange kommersielle områder som skal åpnes i løpet av året, og som en følge av dette vil det fortsatt være en del midlertidige veier og byggearbeider som er synlig for de reisende. Vi åpner offisielt 27. april, understreker Westher Andersen.

  • Vet du dette?
Les også

Hvorfor tar noen flyturer lengre tid i dag enn på 70-tallet?

Kastrup og Arlanda har blod på tann

Tidligere i år satte Avinor passasjerrekord og Oslo Lufthavn passerte 25 millioner passasjerer. Men både Arlanda i Stockholm og Kastrup i København forblir større og vokser mer, ifølge Aftenposten.

Alle tre flyplassene kjemper om å bli størst og årsaken er enkel: Flyplassene med størst trafikkgrunnlag får nye ruter fra de mest attraktive flyselskapene.