Drømmer du om sol og varme? Her er noen av de beste, varme stedene

Her får du fem fine reisetips mens vi venter på sommeren.

ØDE, UBEBODD ØY: På Ilha Deserta utenfor Faro i Portugal kan du være nesten alene. Øya er ubebodd, men strandlivet er helt topp. En liten kafé og god restaurant ligger der også.

Sommeren er ikke her ennå, selv om vi i store deler av landet fikk en god smak av den for kort tid siden. Og selv om mai er en herlig måned, så er den ustabil. Kald. Våt.

Vi har samlet et lite knippe med sommersaker til deg – hvis du er i reisemodus og klar for sommer(ferie).

– Det beste reisemålet i 2017

Vi er glad i reisekåringer! Tripadvisor kåret tidligere i år de 25 beste reisemålene for 2017.

Listen bærer preg av storbyer, men på topp troner et herlig og fortsatt litt eksotisk sted: Bali.

  • Du kan se hele listen her:
INDONESIA: Bali topper listen som verdens beste reisemål i 2017, ifølge reisenettstedet Tripadvisor.

Hva med å oppdage «nytt» sted i Europa?

Det er ikke alle som har sjans til å reise så langt som Bali. Heldigvis er noen av de aller fineste strendene i verden i Europa.

Vi dro til Montenegro og falt pladask. Kotor i Montenegro var lett gjenkjennelig, og man tror et øyeblikk man er hjemme:

Kotor tar rett og slett pusten fra deg når du kommer rullende inn den smale veien fra nord. Du tror et øyeblikk du er i Sognefjorden: Lysegrønne, bratte fjell stuper ned fra høye topper og rett i det blå havet.

Veien bukter seg langs vannspeilet, som er kranset av mørkegrønne palmer. Kotor-bukten er så vakker at du knapt tror dine øyne.

  • Her kan du lese hele saken:
FJORD: Kotor-fjorden byr på «norsk» fjordnatur, kombinert med søreuropeiske temperaturer og palmer. Den lille øya i fjorden har bare ett bygg; Kirken «Our Lady of the Rock» fra 1452. Definitivt verdt et besøk.

Vi velger oss Algarve

Et europeisk land har fått ekstremt mye omtale i utenlandske medier i år. Portugal er på alles reiselepper. Det er kort vei å reise, det er rimelig og utrolig vakkert.

I fjor reiste vi rundt langs Algarvekysten. Strendene, klippene og maten – det er en uslåelig kombinasjon. Stemningen er god og lun. Landsbyene er en perfekt kombinasjon av vakre og shabby.

  • «Go west» var det noen som sang en gang. «Go east» sier vi om Algarvekysten:
HERLIG: Strandliv på Ilha Tavira er gøy. Øya er såpass stor at du kan finne deg en strandflik for deg selv eller leie en av de mange solsengene som er satt ut.

Oppdraget var å lete etter de fineste strendene langs kysten – det klarte vi:

FINE STRENDER: Algarve er berømt for sine fantastiske klippstrender. Sniker du deg ut når det er lavvann, kan du også oppdage bortgjemte strender.

Vi var også innom ubebodde Ilha Deserta utenfor Faro – visstnok Cristiano Ronaldos favorittplass. Det var en stille, rolig og god opplevelse – langt ute i havgapet:

ØDE: Ilha Deserta er den øde, ubebodde øya rett utenfor Faro. Vel verdt et besøk.

Vil du har litt mer liv og røre er naturparken Ria Formosa verdt en natt eller femten. Strendene og øyene på denne siden av Algarvekysten er ikke så kjente, og det er mindre turister enn i badebyene vest for Faro.

Vil du ha fred og ro ved havet? Da anbefales den lille øya Armona – med sine bitte små, fargerike hus. Øya er bare en kort båttur unna fastlandet.

  • Her er livet herlig:
GRAN CANARIA: Øya er en av nordmenns aller mest besøkte. Strandlivet er det ingenting å si på.

Reiser tilbake igjen og igjen

Hvor er du sikret at været er stabilt fint og varmt året rundt? Gran Canaria, så klart! Ingenting slår en gammel charterfavoritt, eller hva?

I over 60 år har øya årlig fått besøk av flere hundre tusen solhungrige nordmenn.

Vi dro dit i vinter og fant spreke, raske nordmenn, deilige restauranter og fine strender.

  • Sjekk vår ferske matguide fra Gran Canaria:

Denne gjengen går turer flere ganger i uken mens de er på ferie – her får du deres tips:

SOL, STRAND OG FJELLTUR: 81 år gamle Gerd Gustavsen bruker fortsatt stav når hun innleder sesongen på Gran Canaria. Men den regner hun med å kaste når turene sitter mer i beina.

Det er blant annet klimaet på Gran Canaria som er årsaken til at nordmenn og andre europeere har lagt sin elsk på øya.

Les mer om de som reiser tilbake igjen og igjen:

Italia – ja takk!

Italias mest berømte feriemål ligger helt sør i landet – vi skal til Capri. Sol, idyll, jetsettliv, god mat, god vin og selvfølgelig båtliv.

Capri er drømmemålet. Rett og slett fordi det er så estetisk vakkert, har en egen tidløs stemning og byr på så mange naturopplevelser, sier en reiseglad vi møtte på turen.

Så hvordan leve «La Bella Vita» (det gode liv) på Capri? I denne saken får du tips:

Følg oss på Twitter @reisecamilla og på Instagram @reiseredaksjonen