Dette er Athens ukjente riviera

Ikke stress inn til Athen sentrum. Gjør som de lokale og oppsøk rivieraen med mange strender og kule barer.

DRINK: Bartenderen Vasilis lager en ny drink.

Få besøkende til Hellas kjenner til at man drøye 15 kilometer fra bykjernen, og en liten busstur fra flyplassen, kan nyte naturlige spa-innsjøer, luksus baderesorter, fantastisk mat og rene strender med blå flagg-sertifisering.

Hele kysten fra Floisvos, rett utenfor havnen Pireus, til Cape Sounio helt ytterst på den lille halvøya som Athen ligger på, utgjør det grekerne kaller Athens riviera.Navnet vil du aldri finne skrevet på noe kart, for det hele er mer en idé enn et faktisk sted. Men det er hit hovedstadens innbyggere rømmer når de vil ha god mat, bra uteliv og ordentlige strand— og vanngleder.

Glyfada og Vouliagmeni er de to mest ettertraktede og levende strøkene på kyststripen og det er hit de aller rikeste og mest bemidlede i Hellas flytter. Det er også her det meste foregår, både dag, og natt.

Se og bli sett

En stor påfugl sitter i et tre og roper på oppmerksomhet. Den kikker rundt seg, viser frem halefjærene og pusser seg litt så de blå fjærene skinner enda mer i den greske solen.Et kjærestepar kommer småløpende over parkeringsplassen mens de leende jager hverandre mot Balux Seaside resort. Jeg følger etter dem.

Langs badebassenget, bare meter unna sandstranden, sitter og ligger mennesker som nyter sommersolen. DJ-er spinner plater gjennom hele dagen og fargerike drinker, sushi og pizza serveres på de små bordene ved siden av solstolene.

Rett utenfor strekker den hvite sandstranden seg. Her er det loungebarer, kafeer og tavernaer for enhver smak, og her fyller lekende, badende mennesker opp stranden.Store deler av kysten langs Athens riviera er de siste årene blitt privatisert og mange av strendene kan bare nytes om du betaler inngangspenger.

Dette er det selvfølgelig blitt diskusjoner om, men det finnes også gratis strender uten fasiliteter som lokale bruker flittig. Har du bil, bør du holde utkikk etter grekernes egne biler og stoppe der alle andre stopper. Da vil du mest sannsynlig finne områdets beste, vakreste og klareste gratis badebukter.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Den helbredende innsjøenSolen holder på å gå ned og farger den kalkhvite fjellveggen bak Vouliagmeni lake i en oransjerød tone. I det klare vannet svømmer små svarte fisker, og så fort jeg putter føttene nedi, kommer de ilende og begynner å spise døde hudceller.

Det er en underlig, kilende følelse, men disse fiskene og alle mineralene som finnes naturlig i vannet her, gjør at mange kommer hit for å bli helbredet for revmatisme, eller andre hudsykdommer.

Innsjøens mineralrike vann har også en generell helsebringende effekt og holder av en eller annen grunn en konstant temperatur på 24 grader.

Hit kommer man for å ta en deilig svømmetur, for å få en naturlig spafølelse og for å skjemme seg selv bort i et gjemt paradis.

Festløvene våkner

Når nattemørket senker seg over rivieraen, våkner festløvene. Da blir barene fylt opp av glade grekere. Trærne langs veiene og på uteserveringene rundt i byen lyses opp av små LED-lyskjeder.

På Holy spirit bar er bartenderen Vasilis i sving. Baren er allerede stappfull av gjester og han serverer drinker som Zombie og Fantastic boyfriend på løpende bånd. Jeg ber ham lage noe han føler representerer Glyfada og Athens riviera.Etter noen få konsentrerte minutter har han laget drinken han kaller Cinnamon smoke. Lukten av brent kanelstang brer seg.

Forførende, luksuriøst og magisk. Jeg skjønner sammenhengen og setter meg ned sammen med athenerne Anastasia og Christos og vennegjengen deres.

Kvelden blir til natt før jeg vender nesen videre nedover bargatene. Bilene er dobbeltparkert, noen barn sover på restaurantstolene mens foreldrene snakker, og langs fortauene lyser trærne opp som juletrær. Nattscenen er full av det grekerne kaller kefi.En følelse av at selv om ikke alt er helt som det burde være, selv om landet er på randen av konkurs, finnes det glede og lykke i det å være sammen og i det å dele en drink, en kaffe, et godt måltid og en god samtale med dem man elsker.

Innsidetips til rivieraen:

Patty Doska og Danai Papaloukas er vokst opp på Athens riviera og kjenner området som sin egen badeveske. Her er deres tips:

1. Alle som bor her må ha minst én frappé om dagen. De beste stedene for en kopp iskald kaffe med melk er Rumors i Vouliagmeni, Baron Café, eller Fystiki Shop i Glyfada.

På Rumors får du også gode drinker, friske juicer og enkel god strandmat.

2 . For å nyte typisk gresk fastfood, bør du prøve Souvlaki.De beste serveres på Zaxos i Vouliagmeni, eller Zahoulis i Glyfada.

Restauranten Prokomenes i Glyfada serverer alle typer greske spesialiteter.

3. Har du mer tid og kan kjøre litt rundt i området, er både Flisvos marina og Palaio Faliro fine steder å besøke. Det går trikk fra Glyfada.

4. Skikkelig uteliv får du i Glyfada: Holy spirit bar serverer vanvittig bra drinker, mens Mosaïko har en kul, laidback stemning.

5. Beste strender: Balux seaside resort i Glyfada, Yabanaki i Variza, Astir i Vouliagmeni (dette er en VIP-strand og koster, men det er verdt det) og Nalu i Alimos.

Alex Fragaulis og Yannis Tsetselis beste tips:

Alex og Yannis er glad i uteliv og sport, og de elsker særlig vindsurfing.

1. Området her er veldig bra for vindsurfing og strendene Varlutsa og Anavisos er et skikkelige paradis for sånne som oss, men det er ikke noen fasiliteter der. Av de mer ordnede strendene, foretrekker guttene Bolivar Beach bar i Alimos. Der er det konserter og liv.

2. For dykkeglade er det et kult sted som bare kalles for dykkesteinen. Det ligger fem minutter utenfor Vouliagmeni mot Cape Sounio, og du vil helt sikkert se masse i veien. Her er det en også liten kafé.

3. For uteliv foreslår de Rumors i Vouliagmeniog Speak easy bar i Glyfada.

4. For dyr og god japansk gourmetmat, prøv Kiku.

5. I Cape Sounio kan du se de gamle ruinene etter Poseidons tempel fra rundt 440 f.Kr. Og drar du til den lille landsbyen Voulas, kan du få en fin panoramautsikt.

Artemis Tzitzis beste tips:Artemis er matredaktør i et av Athens største livsstilsmagasiner, Athinorama. Hun bor i Athen sentrum, men har skrevet mye om restaurantene langs Athens riviera. For matjunkier som henne, er det helt klart Glyfada som gjelder.

1. Om du skal få mest kvalitet for pengene og spise tradisjonell, gresk mat, foreslår matjournalisten en tur til Giouvetsakia tavern, eller fiskerestauranten Sardelaki.

2. Kokkene bak konseptet New modern greek cuisine er vel verdt å notere seg. På Ark restaurant er det sjefskokken Yannis Baxevanis som regjerer grytene og på Bakú restaurant i Vouliagmeni får du servert Panagiotis Giakalis kreative tallerker.

— På grunn av den greske krisen, er det virkelig mange skatter å oppdage i dette området og du vil få mye kvalitet for pengene, sier Artemis. Anastasia og Christos beste tips:

Anastasia og Christos er fra Athen, men kommer alltid hit for å gå ut med venner, slappe av, eller spise godt.

1. Favorittene er Holy spirit barog Pere Ubu.

2 . Koi sushii Voula og Kiku i Vouliagmeni er restaurantfavoritter.

3. Beste strender: Astir beach i Vouliagmeni, Nalu i Alimos, eller Akanthus Summer Club i Glyfada.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen