Disse turistene blir det færre av

Norge boikottes av kinesiske myndigheter — danskene lider under det.

  • Riks

Kinesiske myndigheter er rasende på Norge etter at Nobels fredspris ble utdelt til Liu Xiaobo i 2010. Siden fredsprisutdelingen ble kjent har Kinas forhold til Norge kjølnet betraktelig, og horden av kinesiske turister til Norge er redusert.

Men det er ikke bare Norge som er fjernet fra turistkartet til kineserne. Bokiotten av Norge har også ført til færre kinesiske turister i Danmark, skriver danske Politiken.

Færre turister

— I 2011 steg antallet kinesiske overnattinger i Danmak med 20 prosent til 85.000 i forhold til 2010, som igjen steg med 30 prosent i forhold til 2009. Når våre analytikere lager prognoser, ser de blant annet på økonomisk utvikling og flytilgjengelighet. Og her har det skjedd noe positivt. SAS har startet en direkterute til Shanghai, og forbedret vår tilgjengelighet, sier Flemming Bruhn, direktør i VisitDenmark.

— Derfor ville vi også bli skuffet hvis stigningen ikke er minimum 20 prosent årlig de kommende tre årene. Det tallet kommer vi nok til å nedjustere for i år til 10-15 prosent på grunn av en kinesisk boikott av Norge, sier Bruhn.

Les også: Aksjon for Liu Xiaobo

Konsekvenser

Kinesiske reisebyråer har fått beskjed om å ikke selge eller markedsføre Norge som et turistland, skriver Politiken.

— Jeg var selv i Kina i forrige uke og fikk da vite av kinesiske turoperatører, at de var blitt oppringt av kinesiske myndigheter og bedt om å ikke selger reiser hvor Norge inngår. Det er en utfordring for nordmennene, men siden vi samarbeider tett med Norge, har det selvfølgelig også konsekvenser for Danmark, sier Bruhn.

Ta kontakt med oss på Facebook,Google+ eller Twitter @aft_reise.