Er Polen det nye Danmark?

Stadig flere nordmenn reiser østover. Og Polen er favoritten.

RIMELIGE REISEMÅL: Vennlighet, prisgunstig og god mat er tre ting de fleste forbinder med Polen. Tradisjonell polsk mat er kraftkost, her fra en restaurant i Krakow.

Polen suser frem på listene over reisemål nordmenn har lagt sin elsk på.

For første gang er Krakow, Warszawa og Gdansk med på topp 20-listen til Hotel Price Index fra søkenettsiden Hotels.com.

HELÅRSREISEMÅL: Polen er populært året rundt. På torg i gamlebyene er det markeder, og særlig julemarkedene frister mange. Her fra Plac Zamkovy ved inngangen til gamlebyen i Warszawa.

Tallene for første halvår viser at Polen har steget på popularitetsskalaen.— Vi ser at nordmenn for alvor har fått opp øyne for Polen som feriedestinasjon. Faktisk har Gdansk på sjetteplass klatret forbi storfavorittene som Paris (8. plass) og Roma (11. plass), sier pressesjef Yvonne Bonanati i Hotels.com.

Hyggelige priser og god standard

Øst-Europa er generelt i vinden, og listen viser at seks av 20 reisemål ligger i den delen av Europa. Kort reisevei, hyggelige priser og større flytilbud er blant årsakene, mener bransjen.

LIVLIGE RESTAURANTER: Livlig polsk middag på restauranten Podwale 25 i Warszawa. Et sted for enorme porsjoner polsk husmannskost og trekkspillmusikk ved bordene.

— Vi har sett en jevn økning i antall reiser til Polen de siste fem årene, med et ekstra trykk i år. Det er ikke overraskende at mange velger Polen når de skal på tur. Først av alt, det er kort reisevei med direktefly fra flere steder i landet. Det er et rimelig prisnivå i Polen, både når det gjelder mat & drikke, og overnatting. Du kan dessuten få god standard på hotellet for en grei penge. I disse dager hvor valutakursen er et hett tema, er Polen et godt valg. Her kan du gjøre et priskupp, sier kommunikasjonsrådgiver Hanne Anniken Wæhler i reisebyrået Berg-Hansen.De har merket stor pågang fra nordmenn som vil østover de siste årene. Selv om København ligger foran på listen fra hotellindeksen, så fristes nordmenn nesten like mye av reiser hit som til Danmark.

Les om trekløveret Gdansk, Gdynia og Sopot: Strand og storby på samme helg

TRIVELIGE TORG: Torget i gamlebyen i Wroclaw ble perfekt gjenreist etter krigen. Et naturlig og livlig sentrum i byen.

Wæhler legger til at nordmenn generelt liker å gjøre en god deal, og når Polen er såpass rimelige reisemål så sitter en igjen med en god følelse.— Middelalderbyene Krakow, Warszawa og Gdansk har alle vakker arkitektur, og er hyggelige byer å besøke. Og når det er sagt, enhver middelalderby med respekt for seg selv, har et torg med uteservering og god stemning! Når det kommer til matveien får du alt fra tradisjonell husmannskost, til gode internasjonale restauranter.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Mange direkteruter fra Norge

NY: Szczecin var ny rute med Ryanair fra Rygge i vår. Her fra havnebyen hvor det selvsagt er på sin plass at tatoveringskunst på veggene.

Fra flere av de store flyplassene i Sør-Norge tilbyr Norwegian, SAS, Wizz Air og Ryanair direkteruter til flere store og mindre byer i Polen.Bare fra Rygge har Ryanair åtte reisemål i Polen, blant dem Poznan, Lodz og Wroclaw, mens Norwegian flyr direkte til Warszawa, Krakow, Gdansk og Szczecin.

— Polen er absolutt et populært reisemål som kan by på rik historie, vakker arkitektur, naturopplevelser og gode shoppingmuligheter. I tillegg er Polen et land som er billig å feriere i, som betyr at mange legger helgeturen med guttegjengen, jentegjengen eller kjæresten til Warszawa eller Krakow, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Les mer om Szczecin: Hit kan du dra for 69 kroner!

Stor innsiktsartikkel om Polen: Europas big apple - det er i Polen det skjer

Les mer om reise i Europa:

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen