Her er årets nyheter fra landets største fornøyelsesparker: Fra 0 til 125 km/t på to sekunder

Vi har samlet årets nyheter for Kristiansand Dyrepark, Kongeparken, Hunderfossen, Tusenfryd og Bø Sommarland.

Tusenfryds kjente berg-og-dal-bane laget av tre, skal oppgraderes for å forbedre kjøreopplevelsen blant gjestene.
  • Ingrid Emilie Thoresen Bakker

Safaricamp, Norges høyeste drop-tårn og Norges eneste vannsklie av sitt slag er blant nyhetene gjestene kan se frem til i år.

Hvilke av nyhetene gleder du deg mest til å prøve? Stem i pollen nederst i saken.

Kristiansand Dyrepark

Landets sørligste fornøyelsespark lanserer et nytt overnattingstilbud dette året. Safaricampen som består av totalt 19 telt, åpner 21. juni.

Dette er starten på en større satsing for parken. De har som mål å bygge mellom 600 og 1000 nye senger i løpet av tre år, opplyser Christine H. Berhus, prosjektansvarlig i parken.

I år vil gjestene også kunne se frem til to nye attraksjoner i Kaptein Sabeltanns verden: Den forheksede labyrint og Den hemmelige gullskatten. De åpner 30. mai. I tillegg byr parken på et nytt show i forbindelse med Sabeltanns 30-årsjubileum.

Blant de andre nyhetene i år er en egen inngang for gjester som bor i parken, i utvalgte perioder vil disse gjestene slippes inn i parken en time før ordinære gjester, påpeker Berhus.

– Dyreparken har en gjennomsnittlig prisøkning på rundt 12,50 kroner pr. billett. Prisen er justert etter blant annet konsumprisindeksen.

Dyreparken i Kristiansand har åpent hele året. Høysesongen starter mandag 24. juni.

Les også

Denne familien har sin egen lille fornøyelsespark i hagen


Kongeparken

Kongeparken har investert over 30 millioner kroner i den nye attraksjonen Stupet, Norges høyeste drop-tårn.

En må være minst 140 centimeter høy for å kunne ta Stupet. Attraksjonen tar 24 gjester om gangen og roterer rundt sin egen akse for å gi gjestene utsikt ut over Jæren, Rogaland og ut til Nordsjøen.

Gjestene heises 80 meter opp i luften, for så å slippes ned mot bakken i en fart som går fra null til 125 km/t på to sekunder, forteller Håkon Lund, lekemester i Kongeparken.

Om du ikke er av den adrenalinsøkendetypen, har de et alternativ: Fra klokken 10–13 skal Stupet være et utkikkspunkt. Gjestene blir heist til toppen av tårnet og ned igjen i et rolig tempo, slik at de får nyte utsikten.

Fra klokken 13–14 skal attraksjonen være en slags rulett, det er en overraskelse om den fungerer som et utkikkspunkt eller et drop-tårn. Fra klokken 14 er den et fullverdig drop-tårn.

Parken øker ikke prisen utover konsumpris.

Kongeparken åpner dørene allerede 13. april, men Stupet åpner ikke før i midten av juni.


Hunderfossen Familiepark

Hunderfossen Eventyrpark feirer 35-årsjubileet sitt med å investere ti millioner kroner i nyheter til parkens gjester.

Årets største nyhet bygger på parkens tidligere suksess med Flåklypa-temaet. De lanserer en helt ny attraksjon basert på den siste filmen i Solan og Ludvig-trilogien, Månelyst i Flåklypa, opplyser direktør Hogne Høstmælingen.

– Vi har tidligere hatt en liten utstilling med effekter fra Månelyst-innspillingen. Det var så stor interesse for den at vi bestemte oss for å lage en helt ny attraksjon med interaktive opplevelser, sier Høstmælingen.

– Flåklypa-temaet passer fint inn i parkens profil og målgruppe. Derfor har vi satset på denne nyheten hvor det blir lek og lær i verdensrommet, sier Høstmælingen.

Attraksjonen er på rundt 400 kvadratmeter og har mange ulike Månelyst i Flåklypa-aktiviteter. Her kan publikum selv gjøre det de ønsker.

Parken har også urpremiere på kveldsteateret «Askeladden og trollet som stjal solen».

Prisene i parken er på nivå med fjoråret.

Hunderfossen Eventyrpark åpner portene lørdag 25. mai.

Les også

Tror på supersommer for norsk reiseliv: – Verden begynner å få øynene opp for alt det gode Norge har å by på


Bø Sommarland

Årets nyhet i Bø Sommarland ble egentlig annonsert som en nyhet i fjor, men da fikk ikke attraksjonen åpnet. I år derimot er vannsklien Tryll klar til å ta imot parkens gjester.

Vannsklien er den eneste av sitt slag i Skandinavia. I resten av verden finnes det kun et fåtall av denne typen, men Tryll i Bø er størst, opplyser administrerende direktør, Rene Langeveld Sas.

Nyheten ligger ovenfor Bøverstranda. Den deler tårn og startpunkt med attraksjonen Vassføyka, men har sin egen landingssone. En må være minst 1.10 centimeter høy for å kjøre Tryll.

Vannsklien er 160 meter lang og har spesialeffekter som utfordrer flere sanser. Man kan selv velge mellom tre ulike temaer før man kjører.

– Ett av temaene gir gjestene «en reise under vann», avslører Sas.

På fem steder i løpet av nedfarten får man oppleve forskjellige filmklipp med lyd som står i stil med temaet man har valgt. Vannsklien kalles en fake-slide, fordi man kan bli lurt av sansene underveis.

I år satser dessuten parken på nye, sunne matkonsepter med mer hjemmelaget mat. De investerer også i ti nye VIP-telt ved Bøverstranda.

Parkens høyeste pris blir satt opp med ti kroner sammenlignet med fjoråret.

Bø Sommarland åpner dørene 8. juni.

Les også

VR-briller skal ta berg- og dalbaner til nye høyder

Tusenfryd

Tusenfryd har ingen nye attraksjoner i år. De velger derimot å investere i oppgraderinger i parken, forteller markedssjef Erik Røhne Andersen.

Vertshuset, det største spisestedet i parken, skal oppgraderes. Det samme skal berg-og-dal-banen Thundercoaster.

Tusenfryds kjente berg-og-dal-bane laget av tre, skal oppgraderes for å forbedre kjøreopplevelsen blant gjestene.

På fjorårets nyhet, Steampunk hunters, hvor gjestene får på seg VR-briller i berg-og-dal-banen, skal det også gjøres endringer for å forbedre opplevelsen og logistikken.

– Prisnivået i parken vil være tilsvarende fjoråret, mulig med en justering på nivå med konsumprisindeksen.

Tusenfryd åpner lørdag 27. april.

https://mm.schibsted.tech/dbs/riks_multimedia/data/41eaf7a8947fd97c9169b0c24612c95b