Dette er verdens mest punktlige flyselskaper

«Verdensmesterskapet» i punktlighet for flyselskaper er avgjort. Et velkjent selskap i Norge, nederlandske KLM, gikk helt til topps i 2016-kåringen.

TIL TOPPS: KLM til topps i kåringen av verdens mest punktlige flyselskaper.

Det er det amerikanske analyse- og statistikkselskapet Flightstats.com som hvert år kårer de mest presise flyselskapene verden over.

SAS var for første gang på mange år ikke nominert i noen av klassene, mens Norwegian oppnådde å komme på listen i to kategorier. Selskapet gikk imidlertid ikke til topps i noen av disse.

En gang i året produseres det som regnes som verdensmesterskapet i punktlighet i ulike klasser, og det er den listen Flightstats.com nå har offentliggjort.

Topp 10

I år er det nederlandske KLM som stakk av med prisen for verdens mest presise selskap i hovedkåringen, blant globale flyselskap.

KLM oppnådde en punktlighet gjennom året som innebærer at 88,5 prosent av flyene ankom sine bestemmelsessteder til oppsatt rutetid.

Hele topp 10-listen:

 1. KLM (88,5)
 2. Spanske Iberia (88.1)
 3. Japan Airlines (87.8)
 4. Qatar (86.3)
 5. Austrian Airlines (85,7)
 6. All Nippon Airways (85,5)
 7. Singapore Airlines (85,4)
 8. Delta (85,1)
 9. TAM (85.0)
 10. Qantas (84,3).

TAM har i dag skiftet navn til LATAM.

 • Det er fjerde gangen dette flyselskapet går av med seieren:
Les også

Ny kåring: Her er verdens beste flyselskap

Spanjolene vant i lavprisklassen

I klassen for europeiske flyselskap vant spanske Iberia med 88,1 prosent av flyene i rute. Austrian Airlines ble nummer to, mens Lufthansa ble nummer tre.

Norwegian var nominert i denne klassen, og ble nummer fem med en snitt-punktlighet på 80,6 prosent.

Spansk seier ble det også i klassen for lavprisselskap. Iberia Express, som til sommeren kommer tilbake med rute mellom Madrid og Oslo, vant med en punktlighet på 89,6 prosent. Air Baltic kom på neste plass.

Norwegian var nominert også i denne klassen, men havnet på en 7. plass.

Flighstats.com gjør oppmerksom på at verdens største lavprisselskap, irske Ryanair, ikke gir nok opplysninger om sin trafikk til å kunne bli vurdert.

Redd for å fly? Sjekk denne listen:

Les også

De 20 sikreste flyselskapene i verden

Pris og punktlighet teller mest

Flightstats.com innhenter hver dag punktlighetsopplysninger fra 500 ulike kilder, og fører statistikk over de 250 største selskapene i verden.

Dette er statistikk som kommer ut hver måned og som høyt rangerte flyselskaper utnytter for alt det er verdt i sin markedsføring.

Punktlighet er en av de viktigste faktorene – ved siden av pris – når folk velger flyselskap.

Statistikken er basert på bakgrunn av de enkelte selskapers ankomst-punktlighet.