Drømmebryllup på mini-øy i Thailand

Få tips og inspirasjon fra brudepar som giftet seg i utlandet.

STRANDBRYLLUP: Victoria og Øystein Færestrand reiste sammen med 15 familiemedlemmer til en bitteliten øy i Thailand hvor bryllupet ble holdt i fjor.

Det måtte bli en øy i Thailand.

Da Victoria Færestrand (27 ½) Øystein Færestrand (28) var på ferie i Thailand for noen år siden, fant de en bitteliten drømmeøy hvor dykking og snorkling er hovedaktiviter. Det er en restaurant på øya, og stranden er bare 15 meter bred på det bredeste. Deler av den forsvinner når det er flo.

— Koh Nang Yuan utenfor Koh Tao er en privateid øy med en god del turisme. Så de var engstelig for at bryllupet ville bli et hinder for andre. Men det løste seg, forteller Victoria Færestrand.

Det kan bli rimeligere enn bryllup i Norge:

vic2.jpg

Øystein fridde i 2014, og paret planla bryllupet i Thailand i seks måneder. 15 personer skulle bli med i brudefølget, og en prest fra Sjømannskirken kom for å vie dem på stranden.

— Du må betale ekstra hvis presten skal reise et annet sted. Dessuten brukte vi en lokal bryllupsplanlegger som jeg så andre norske hadde brukt. Hun tok seg av fotografer, sminke, kake, blomster og så videre, forteller Victoria.

Tro det eller ei:

DRØMMEBRYLLUP: Den lille øya Koh Nang Yuan utenfor Koh Tao ble bryllupsted for Victoria og Øystein Færestrand i 2015.

Victorias tips til bryllup i utlandet:

  • Sjømannskirken i Thailand er veldig behjelpelig. Skal presten reise et annet sted, koster dette ekstra, og eventuelt opphold kommer i tillegg.
  • Noen steder tar ekstra gebyr for å vie på stranden.
  • Kjøp kjole, dress og ringer i forkant, så slipper dere å tenke på det der nede.
  • Pynt og andre ting kan kjøpes rimelig på Ebay eller andre nettsteder.
  • Ta høyde for at det kan regne på dagen — selv i solrike land.
  • Bestem vielsestid utfra været hvis vielsen skal foregå utendørs.
  • Tenk på tidspunkt for fotografering, i solnedgang eller ikke?
MAGISK DAG: Marianne Stokkeland Sneeggen og Eirik Sneeggen giftet seg i Kroatia i høst.

Hele den kroatiske landsbyen ble engasjert

Marianne Stokkeland Sneeggen (39) og Eirik Sneeggen (41) har Kroatia som favorittland. Nærmere bestemt den lille landsbyen Novigrad nord i landet. Siden landet ikke har Sjømannskirke, giftet de seg i Tinghuset i Norge før de reiste.

— En venn av familien loset oss gjennom vielsen, i utgangspunktet et kirkelig seremoni, utenfor et kapell, forteller Marianne.

55 personer ble med Marianne og Eirik og deres fire barn for å feire bryllup. Siden det var bad og sol for gjestene i tillegg, var det flere som følte det ble et «Mamma Mia»-aktig bryllup.

— Kroatia er et rimelig land sammenlignet med Norge, og reiser en ned litt utenfor sesong, så kan en få billig flybilletter også.

Gjestene betalte selv fly og opphold, men fikk båttur og bryllupsdag med seksretters middag ble betalt av brudeparet. Paret anslår at de brukte rundt 150.000 kroner på bryllupet.

— Det er med alle flyreiser, opphold, reise ned i forkant, brudekjole kjøpt på Finn.no og et fantatisk fotografpar som tok bilder hele dagen og hadde fotoshoot dagen etter.

Reisepanelet valgte Novigrad som et av årets hete reisetips. Se resten her:

LANDSBYEN ENGASJERTE SEG: Marianne og Eirik Stokkeland Sneeggen giftet seg i Kroatia i høst. Bryllupet fikk mye oppmerksomhet blant lokalbefolkningen - og ble omtalt både i lokal-TV og avisen. - Vi har vært der en god del, og fikk mye hjelp av venner i landsbyen, forteller Marianne.

Drømmedag på italiensk slott

Merete Hoel Myrlund (37) og Andreas Myrlund (30) giftet seg på et slott i Gardasjøen i Italia for snart to år siden. De valgte en norsk bryllupsplanlegger til å hjelpe seg med sin store dag. Idylliske omgivelser var en av årsakene til at valget falt på et romantisk slottsbryllup.

— Det flotte med å gifte seg i utlandet er at vi fikk så mange flotte opplevelser sammen med gjestene våre. Flere av dem ble i 14 dager, så mange av gjestene ble godt kjent med hverandre. Det ble et minne for livet for oss og våre to barn, sier Merete.

SLOTT I ITALIA: Italia er et populært reisemål og yndet land å gifte seg i for nordmenn. Merete Hoel Myrlund og Andreas Myrlund giftet seg på dette slottet i Gardasjøen sommeren 2014.

Slottet Scaligero i byen Malecesine foretas det vielser, men presten som viet paret hadde ikke vigselsrett i Italia.

— Så vi giftet oss i all hemmelighet før vi reiste ned.

Paret brukte bryllupsplanlegger, som kostet ca. 12.000 kroner, til praktiske ting - men Merete understreker:

— Det er kjekt med planlegger, men det betyr ikke at du kan ligge på latsiden av den grunn. Det er mye som må organiseres og det blir litt ekstra siden det er i et annet land.

Skal et helt brudefølge reise avsted er det viktig å bestille rom så tidlig som mulig.

Totalt med leie av slott, middag med drikke, brudekjole, ringer, opphold, transport, båttur på Gardasjøen, fotograf, musikk og reise med mer endte regningen på ca. 200.000 for paret, deres to barn og 43 gjester.

— Både prest og fotograf kom flyvende inn. Men siden det var et annet par fra Norge som giftet seg samme dag, delte vi på utgiftene, så der sparte vi ca. 15.000 kroner, sier Merete.

FERIE + BRYLLUP = SANT: Flere i brudefølget kombinerte sommerferie med bryllup da Merete og Andreas Myrlund giftet seg i Italia.

Giftet seg i Florida

Anveig Buvik (42) og Ståle Buvik (54) giftet seg på Cocoa Beach i Florida. De ønsket seg strandbryllup i USA, og kontaket en lokal bryllupsplanlegger som ordnet limousin, en som viet på stranden og papirarbeidet.

— Men det viste seg at papirene måtte ha et spesielt stempel for å bli godkjent i Norge. Det tok ca. en måneds tid å få det i orden, men det løste seg, forteller Anveig.

NYDELIG DAG: Anveig og Ståle med barna i Florida. De ankom stranden i limousin.

Paret reiste med sammen med barna og kombinerte bryllupet med strandferie.

— Seremonien var nydelig med roseblader på stranden, og sola kom da vi var fremme. Strandbryllup var noe vi drømte om, og vi fikk til, sier hun.

GIFT I USA: Ekteparet Anveig og Ståle Buvik fra Karmøy drømte om strandbryllup i USA - det fikk de.

Varme og hvite sandstrende, jungel og safari. De fleste lar det bli med drømmen, mens andre virkeliggjør den:

Skal tilbake i 2018

Mona Haugen-Kind (26) og Ken-Runar Haugen-Kind (33) giftet seg ved Sjømannskirken i Pattaya i 2008. Det var et enkelt valg for paret.

— Vi forelsket oss i landet første gang vi var der, og har vært der ni ganger allerede, forteller Mona Haugen-Kind.

Paret valgte å reise alene til Thailand. En bryllupsplanlegger ved hotellet hjalp med praktiske ting, og kostnadsmessig endte det på rundt 20.000 kroner utenom flybilletter.

— En norsk prest viet oss på et nydelig hotell, det ble en helt magisk opplevelse for bare oss to, så intimt man kan få det. Vi planlegger å fornye løftene våre på samme sted i 2018, sier hun.

Her har du garantert ikke vært:

FORELSKET I THAILAND: Mona og Ken-Runar Haugen-Kind har vært i Thailand ni ganger, og planlegger tur tilbake med sin lille sønn for å fornye løftene.

Hemmelig bryllup i Fort Lauderdale

Lill Ann Sommerset (25) og Robin Lorentzen (36) fra Nannestad valgte Sjømannskirken i Fort Lauderdale i Florida. De valgte å holde alt hemmelig for venner og familie, og reiste ned bare de to.

— For oss var det viktigste at vi som et par fikk feire dagen uten stress og masse arbeid som pleier å følge med et stort bryllup. Det ble en god del vafler i kirken etterpå, forteller Lill Ann og ler. Sjømannskirken er kjent for vaflene sine.

De betalte rundt 3500 kroner for alle papirer de trengte, og spanderte på seg et fint hotell med middag pluss et speilreflekskamera som bryllupsgave. På hotellet fikk de champagne på huset og mye oppmerksomhet da de kom fra kirken.

— Vi fikk en ferie, helt stille og rolig og veldig romantisk.

Få gode tips:

ROMANTISK: Stille, rolig og stressfritt - slik beskriver Lill Ann Sommerseth og Robin Lorentzen bryllupsdagen sin ved Sjømannskirken i Fort Lauderdale.

Få mer reiseinspirasjon: