Norwegian stopper direkteruten til Istanbul, flere følger etter

Kapasiteten reduseres på både charter— og rutefly til Tyrkia.

ISTANBUL: Norwegian dropper direkteruten fra Oslo til Istanbul i sommer, på grunn av laber interesse.

Direkteruten mellom Oslo og Istanbul har vært en sommerrute i flere sesongen, med to ukentlige avganger. Nå er ruten historie.

— På grunn av betydelig lavere interesse for reiser til Tyrkia, har vi valgt å ikke tilby Oslo–Istanbul til sommeren, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Glad i et godt kupp?

— Interessen er ikke like høy

En gjennomgang vi har gjort hos aktørene viser en generell nedgang i reiser til Tyrkia.

Både flyselskapet og flere charterselskap reduserer kapasiteten til sommeren.

— Responsen har vært god, men vi har de siste månedene opplevd at interessen har vært dalende, noe som nok må tilskrives terrorangrepene den siste tiden. Vi flyr fortsatt til Antalya i Tyrkia fra flere norske byer, men opplever også her at interessen ikke er like høy som tidligere, sier Sandaker-Nielsen.

Ikke like forlokkende lenger:

Landets største turoperatør, Ving, har halvert Tyrkia-kapasiteten denne sesongen.

— Vi selger fremdeles ferier til Tyrkia, men ikke i samme tempo som de siste årene. Det betyr nok at mange av gjestene våre har fått med seg at det har vært de store byene i innlandet som har vært rammet og ikke turistbyene som ligger langs kysten, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving.

SAS flyr ikke til Istanbul, men selger turer gjennom Star Alliance-partner Turkish Airlines. De flyr imidlertid fremdeles til Alanya fra Oslo, Bergen og Stavanger.

— Det er en region hvor mange nordmenn har feriehus. Vi har kun merket en marginalt svakere bookinginngang enn i fjor, opplyser kommunikasjonsrådgiver Cathrine Myhren i SAS.

Her får du mest for pengene:

UTSATT: Tyrkia har vært rammet av flere terrorangrep de siste månedene. Turistnæringen har merket en nedgang i interessen til særlig innlandsbyene, og reduserer kapasiteten i år.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Fra mest populær til svært dalende

Star Tour har også redusert Tyrkia-turene sine.

— Vi har redusert med 45 prosent sammenlignet med i fjor sommer. TUI Gruppen har som helhet redusert med cirka 40 prosent, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Star Tour.

Hun synes det er synd, men forståelig at nordmenn lar seg påvirke avalvorlige hendelser i Tyrkia den siste tiden.

— Folk er usikre på å reise til Tyrkia i år. Tyrkia var desidert mest populært i fjor. Vi ser at veldig mange er inne på nettsidene våre og undersøker tilbudet i Tyrkia, men avventer med å bestille, sier Aspengren.

Hit reiser vi isteden:

Nytt reisemål i Italia

Istanbul-kanselleringen gir ledig kapasitet for Norwegian, noe som betyr et helt nytt reisemål.

— Vi benytter den ledige kapasiteten til å lanserer en helt ny og etterspurt destinasjon, Verona i Nord-Italia, sier Sandaker-Nielsen.

HELT NYTT: Norwegian flytter Istanbul-kapasiteten til Italia, og lanserer ny direkterute til Verona i Nord-Italia.
ROMEO! ROMEO! Shakespeares «Romeo og Julie» foregår i Verona. Her fra Julies veranda – et svært populært turistmål. Kvinner med hjertesorg sender sine sorgtunge brev hit hvert år. Se filmen «Letters to Juliet» for bakgrunn.

Vi lar oss ikke påvirke så mye, men noe:

Han mener det styrker deres tilstedeværelse i Nord-Italia.

— Og det gjør at kundene våre får enda flere kombinasjonsmuligheter. Mange velger å fly til Pisa, leier bil der og utforsker vinområder, fjell og arkitektoniske perler som Firenze, kjører videre til Adriaterhavskysten for litt sol og bad, og deretter videre til Venezia før de flyr hjem derfra. Nå blir altså mulighetene flere med Verona på kartet, sier han.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Få reiseinspirasjon: