Ti grunner til å ta med barna til London

London kan være den perfekte tomleplassen for både store og små.

GATEKUNST: Ta en guidet rusletur i kule Shoreditch og opplev fargerik gatekunst

1. Gatekunst i Øst-London

Ta en to-timers rusletur i kule Shoreditch med guide og vis barna skikkelig gatekunst. Hit kommer de beste internasjonale kunstnerne, og nye fargesprakende kunstverk popper opp hele tiden.

Turene går om morgenen, klokken ti i ukedagene og elleve i helgene.

Les mer: www.streetartlondon.co.uk.

Og hva med en lunsj på stilige Barber & Parlour på Redchurch street etterpå? De har barnevennlig meny og en barbersalong i lokalet om pappa vil trimme skjegget.

Les mer: www.barberandparlour.com.

BARBERER & PANNEKAKE: Ta en tur innom trendy Barber & Parlour. Her kan pappa få stusset skjegget mens barna spiser blåbærpannekaker med bacon.
BARBERER & PANNEKAKE: Ta en tur innom trendy Barber & Parlour. Her kan pappa få stusset skjegget mens barna spiser blåbærpannekaker med bacon.

2. Parkliv

Parkene i London er store, eventyrlige og perfekte for små oppdagere. Ta gjerne med litt nøtter til småsultne ekorn og duer. Flere av parkene huser også mer spesielle dyr.

I den japanske hagen i Holland Park finnes en vakkert anlagt karpedam og flere påfugler spankulerer rundt. I St. James's Park kan man se pelikanene bli matet hver dag kl 1430. Helt øst i parken, rett i nærheten av 10 Downing Street, kan man se de store fuglene glupsk kaste seg over fisk.

I store Regent's Park i Nord-London finnes fantastiske hager, fontener, spisesteder og et utendørs teater. Man kan leie båt på innsjøen eller kose seg med piknik på Primrose Hill med utsikt over byen.

Se hva som står i det spesielle passet:

PARKLIV: Tar du med nøtter til parken, vil du bli svært populær blant de mange ekornene. Her har Jenny (9) fått seg en liten venn.
PARKLIV: Wyeth (4mnd) og Mamma Maida koser seg med såpebobler i Greenpark mens Pappa Caelim leser avisen.

3. Legoland Windsor

Legoland ligger i kort avstand fra byen.

Fra Paddington station er det ca 20 minutter med hurtigtog til Slough og videre 20 minutter med taxi til parken. Fra Heathrow er det ca. 25 minutter med bil/taxi direkte til parken.

Tips: Forhånsbestill taxi fra flyplassen for å spare både tid og penger.

LEGOLAND: Legoland i Windsor ligger i idylliske omgivelser i kort avstand fra London.

Parken, som er en god del nyere enn sin kollega i Billund i Danmark, ligger i idylliske omgivelser i Windsor. Den er delt opp i områder som Knights Kingdom, Land of The Vikings, Pirate Shores, Kingdom of The Pharaos, Lego City osv. med Lego Friends byen Heartlake City som nyeste sukkersøte tilskudd i rosa og lilla.

Har du hørt om Europa-Park?

Med mange tivoliattraksjoner, 4D filmteater og et stort miniland, kan man kose seg her i flere dager. Ønsker man umiddelbar nærhet til parken, så ta inn på Legoland Windsor Resort.

Her kan man velge festlige temarom som forlenger Lego-opplevelsen langt inn i drømmeland. Unngå weekenden hvis dere vil spare penger og slippe køer på attraksjonene.

Trenger du reiseinspirasjon?

LEGOLAND: Legoland i Windsor ligger i idylliske omgivelser i kort avstand fra London.

4. Marked

Små og store markeder finnes over hele byen. Det hippe markedet Brick Lane i Shoreditch har alt fra snodig nips til vintage.

Et artig tips: Tre kvartaler bortenfor ligger Spitalfields City Farm med høner, geiter, et esel og en koselig kafé.

MARKED: Nysgjerrige små kan gå på oppdagelsesferd på Londons mange markeder.

Camden Market er mange markeder i ett. En klassiker som passer fint for shoppingglade familer. Kikk innom Cyberdog. I denne festlige butikken kan man utforske selvlysende ting til høy tecnomusikk. I matpausen vil vi anbefale nydelig fish & chips fra Poppie's.

Portobello Road Market i koselige Notting Hill har snurrepipperier av alle slag med tyngde på antikviteter og vintageklær. Lørdagene kan være i overkant folksomme for små barn.

Disse tipsene kan gjøre reisen enklere:

MARKED: Nysgjerrige små kan gå på oppdagelsesferd på Londons mange markeder.
CAMDEN: I Camden er Poppie's Fish & Chips en sikker vinner for matpausen.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

5. Spis på puben

PUBMAT: Klassisk pie & mash. Pubmat generelt er perfekt for barnefamilier på farten.

Pubene i London er stort sett delt i to kategorier, gourmet eller klassisk. På dagtid er de fleste veldig barnevennlige. Puber finnes overalt i byen og er som oftest et trygt valg for barnevennlig mat.Kos dere med pie & mash (kjøttpai med potetmos), fish & chips eller gå for en klassisk English Breakfast. Og på søndager står gjerne klassikeren Sunday Roast på menyen.

Til London i vår?

6. Opp i høyden

Bygningen 20 Fenchurch kalt «The Walkie Talkie» på folkemunne har 360 graders fantatsisk utsyn over hele byen.

OPP I HØYDEN: Nyt  360 graders utsikt og scones i jungelen på toppen av The Walkie Talkie.

Ikke nok med det – toppetasjen har en jungel! Barna kan gå fritt blant palmer og trær imens man peker ut landemerkene langt der nede.

Det beste av alt – det er gratis. Men man bestille tid på www.skygarden.london. Det finnes et par finere restauranter der oppe, men også en mer avslappet kafe.

LONDON EYE: London Eye er et landemerke og en flott attraksjon som mange besøker.

London Eye er et landemerke og en flott attraksjon som mange besøker. Turen tar en halvtime og gir et flott overblikk over byen. Skal man gjøre andre attraksjoner som Madame Tussauds, Sea Life Akvariet eller ta en båtur på Themsen, så lønner det seg å kjøpe billetter med pakkepris.

Andre steder man man kan se London ovenfra: www.theviewfromtheshard.com og www.emiratesairline.co.uk.

For all del — ikke bli stemplet som en reiseamatør:

LONDON EYE: London Eye er et landemerke og en flott attraksjon som mange besøker.

7. London Zoo

London Zoo har gjennomgått en lang rehabilitering og fremstår som en utrolig flott park med et vanvittig stort utvalg av dyr. De to lokalfødte sumatratiger-ungdommene og deres to foreldre står nok frem som den aller største attraksjonen. Området Bugs er tilegnet allverdens småkryp.

DYREHAGE: Hovedattraksjonen i London Zoo er nok de fine Sumatratigrene.

Tør også mamma å ta på den digre sneglen? Man kan gå fritt inne hos lemurene og sommerfuglene. I store innhengninger kan man se gorillaer, aper, flodhester, sjiraffer, kameler, reinsdyr og mye mer.

Følg med på når det er fõringstider og pass på å få med dere de søte pingvinene. Legg matpausen til Restauranten Terrace. De har et stort utvalg av lokale spesialiteter.

Sett denne store testen?

DYREHAGE: Man kan gå fritt inne hos lemurene.

8. Borough Market

Ta tuben til London bridge og besøk matmarkedet Borough Market. Men husk å opparbeide dere en skikkelig sult først. Her kan man smake på allverdens mat og godsaker.

Det fristes med thaimat, paella, ost, kaker og lokale spesialiteter, eller hva med en pølseburger? De fleste matbodene deler ut smaksprøver.

BOROUGH: Matmarkedet Borough Market er en opplevelse for både små, store og smaksløkene.

9. Islington og Little Angel Theatre

DUKKETEATER: Little Angel Theatre i Islington viser klassisk dukketeater som setter følelsene i sving.

Islington er området som strekker seg fra Angel og opp til Highbury stadion. Et hyggelig boligområde med masse liv, butikker, cafeer og restauranter. I Dagmar Passage rett bak St. Mary's Church ligger lille intime Little Angel Theatre.Dette er et klassisk dukketeater som setter opp stykker for barn som lett også kan røre voksne hjerter. Dukketeateret formidler budskapet sitt uten språk, men ved bruk av musikk og lydeffekter.

Et annerledes alternativ til de store musikalene på West End som språkmessig kan være vanskelig for barna. Ta tuben til Angel Station.

Les mer: www.littleangeltheatre.com.

DUKKETEATER: Little Angel Theatre i Islington viser klassisk dukketeater som setter følelsene i sving.

10. Museum

London har noen av verdens eldste museer med enorme samlinger. Men ikke alle barn lar seg imponere av gamle ting. Derimot en brølende T-Rex, en til en-størrelse blåhval, insekter eller lyden av et korallrev kan lett imponere de små på Natural History Museum.

På British museum vil gamle faraoer, samuraier og mummier sette fantasien i sving. På Science Museum kan barna drømme seg bort blant kosmonauter, på IMAX kino og i flysimulator. Tate Modern har store flotte rom og fargerike installasjoner som fascinerer barna.

Både Tate Modern og de fleste andre museene har egne opplegg for familier og barn. Sjekk hjemmesidene på forhånd.

MUSEUM: Flere av museene i London har spesialopplegg for barn.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Få flere tips til London og Storbritannia:

Og få flere tips til reiser med barn: