Det beste England har å by på – bli med på en matreise i sørvest

England er kanskje ikke landet en forbinder med et fantastisk kjøkken, men på denne reisen er det maten i de bitte små landsbyene det handler om.

Markeds- og kaféliv i Bristols gater. Et besøk på Primrose Cafe (t.h. på bildet) for å smake på deilige kaker eller ta en lunsj er et must.
St. Ives ligger på sørspissen av England. Her fra stranden Porthminster.

Noen av landsbyene er så små at du nesten ikke rekker å stoppe før du har kjørt gjennom dem. Noen er så eldgamle at det ikke er lov å kjøre inn i selve landsbyen, men en må parkere bilen utenfor. Det er rett og slett ikke laget for den typen moderne transportmidler.

Men til noen av de aller minste britiske landsbyene har noen av verdens beste kokker funnet veien. Og da Jon Berg, tidligere journalist og nå forfatter av flere reise- og kokebøker fra både Norge og utlandet, ville ta turen til England for å lage en bok om mat, visste han akkurat hvor han skulle reise. Han reiste til den sørvestlige delen – til Berkshire, Wiltshire, Bristol, Somerset, Devon og Cornwall.

Les hele saken med abonnement