Reise

Stor guide til norske skisentre

Vi har testet forholdene — og hjelper deg å velge hvor du skal dra.

Vinterferien er rett rundt hjørnet.

Men hvilke alpinanlegg skal du reise til for å finne aktivitetene og området som passer deg, dine venner og familie?

Under har vi laget en guide med forslag til hvor du kan reise. Trykk deg inn på lenkene for å lese ferske reisereportasjer og få mer info fra hver enkelt destinasjon.

Hemsedal

Alpinanlegget i Hemsedal har gjort en rekke investeringer de siste årene og er godt tilrettelagt for familier. Samtidig finner du muligheter for alle interesser og skiferdigheter. Nye barnebakker, pudder om forholdene er tilstede og trimmede løyper. Med tanke på reisevei er Hemsedal et skisted som passer godt for folk fra Østlandet.

Norefjell

Norefjell Skisenter har utviklet seg mye de siste årene. Overnattingskapasiteten har øket betraktelig og det samme har tilbudet rundt løypene. Parken er også forbedret av året. Bakkene i seg selv er noen av landets lengste og høyfjellsfølelsen på Norefjell kan få andre skianlegg slå på en fin dag. Er lett tilgjengelig for østlendinger med bare halvannen time reisevei fra Oslo.

Voss

Voss har to skianlegg å skilte med. Voss Fjellandsby Myrkdalen og Voss Resort. Begge er ypperlige anlegg som har flotte forhold både i og ofte utenfor løypene, tilknyttet en relativt god infrastruktur utenfor bakkene. Området er også i toppen av årets snøstatistikk. Alpinanleggene i Voss er populære blant bergensere, men stadig flere reiser hit på grunn av nettopp de gode snøforholdene.

Mer informasjon om Voss Resort finner du på hjemmesidene deres

Røldal

Norges største pudderhull er noe for seg selv. Det relativt lille skianlegget er rikskjendis for sine gode snøforhold og er populært blant folk fra Sørlandet og Stavanger-regionen. Reiseveien er derimot ikke avskrekkende fra Østlandet. Skianlegget har ikke det største tilbudet for barnefamilier og parkkjørere og kan bli travelt på folksomme dager, men er en ener for pudderkjøring.

Hovden

Skianlegget har gjort betydelige investeringer før årets sesong med nytt skitrekk, to nye bakker og 17 millioner investert på oppgradering av Hovden Alpin Logde. Det barnevennlig anlegget ligger sentralt mellom Østlandet og Sørlandet og har blant annet tilbud som barnehage i skianlegget. Noe som kan gjøre det litt enklere for voksne som vil ha seg en skitur eller to mens de minste blir tatt vare på.

Mer info finner du på hjemmesiden til Hovden

Geilo

Geilo har et skianlegg med lange tradisjoner og god variasjon løypemessig. Av året har det også blitt nytt rullebånd med tak for barn ved Geilo Taubane, samtidig som Geiloløypa har blitt 150 meter lengre. Parkene er også utbedret. Heisbasert frikjøring er ikke Geilos sterke side, men barnevennlighet og infrastrukturen rundt bakkene er god. Tradisjonelt populært blant bergensere og østlendinger da det ligger midt mellom Oslo og Bergen.

Mer informasjon om aktiviteter i vinterferien finner du på hjemmesidene til Geilo.

Rauland

Har bygget ut mye de siste årene og fått et godt rykte for de flotte skiforholdene de presenterer. Rauland har tre skisentre i direkte nærhet til hverandre, og terrengparken i Vierli er blant annet helt i norgestoppen. Den har også utvidet med hopp og rails før årets sesong. Raulandsfjell Skisenter har også gode muligheter for kjøring utenfor løypene om pudderet skulle falle, mens Rauland Skisenter har fokus på bakker.

Området er barne— og ungdomsvennlig med voksende infrastruktur. Du finner blant annet verdens første skatehotell her, som ble åpnet høsten 2011. Med tre timers kjøring fra Oslo, er området sentralt plassert også for østlendinger. Tradisjonelt kommer mange sørlendinger til skianlegget.

Mer info om skianleggene finner du på hjemmesidene til Rauland.

Trysil

Skisenteret har i år satset på et utvidet barnekonsept med gratis teaterforestilling for de små ute i løypene to ganger i uken. Trysil er Norges største alpinanlegg, med 31 heiser og 66 bakker. Størrelsen sikrer varierte skidager og at det sjelden er lange køer i heisen. Infrastrukturen og overnattingstilbudet rundt anlegget i Hedemark er også godt.

Les også mer om Trysil på hjemmesidene.

Hafjell

Senteret 15 kilometer nord for Lillehammer har 31 nedfarter og stor variasjon i aktiviteter og fasiliteter. Blant annet er det en ny aktivitetsløype og ny tidtakingsbakke for publikum denne sesongen. Barnepass er også tilgjengelig her. Det meste er sentrert rundt Skitorget i bunn av bakkene, hvor du blant annet finner seks forskjellige spisesteder. Terrengparken her er velutviklet og har bragt frem noen av verdens beste parkkjørere. Skisenteret har også landets største flomlysanlegg som lyser opp syv kilometer med løyper fire kvelder i uken.

Mer info finner du på hjemmesidene.

Oppdal

Oppdal er et snøsikkert skisenter i Midt-Norge med 17 skiheiser samt båndheis for de minste. Anlegget består av fire fjell som alle er koblet sammen til sammen 56 kilometer med løyper. De fleste løyper ligger over tregrensen. Oppdal har også gode heisbaserte muligheter for løssnøkjøring, men vær på vakt for snøskred.To terrengparker med hopp og rails, samt to barneskianleggene finner du også her. Bygda har mange tilbud utenfor løypene og er naturligvis populært blant folk fra trøndelag. Anlegget ligger 42 mil fra Oslo og 12 mil fra Trondheim.

Mer info finner du på hjemmesidene til skianlegget.

Strandafjellet

Strandafjellet Skisenter ligger øst i Sunnmørsalpene og har investert stort de siste årene. I dag finner du seks heiser, skibånd, et lite barneområde, terrengpark, 17 nedfarter og gode frikjøringsområder tilknyttet heisen. Stranda er mest kjent for nettopp sitt gode tilbud til frikjørere og ligger i vakre omgivelser. Infrastrukturen rundt skisenteret er ikke like velutviklet som i de store skisentrene.

Les mer på hjemmesidene til Strandafjellet .

Oslo Vinterpark

I Oslo er det unike muligheter til å kombinere skiferie med urban ferie. Oslo Vinterpark ligger på toppen av Oslo — bare 20 minutter fra sentrum. Her er det 18 forskjellige løyper - både for barn og voksne, nybegynnere og viderekomne.

Les mer om mulighetene:

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE,BT REISE,REISE-Adressa

Følg oss på Twitter:

@aft_reise