Reise

Kraftig økning for raskere tog Oslo-Stockholm

RACERTOG: Svenske SJ melder om kraftig økning av antall passasjerer mellom de to hovedstedene Oslo og Stockholm. Avinor kan bekrefte tendensen, fordi færre flyr mellom de samme byene.

Etter at det ble satt inn hurtigtog mellom Oslo og Stockholm, har passasjertallet økt med 18 prosent. Fortsetter utviklingen, kan det bli flere daglige avganger.

  • Ntb

Til Dagsavisen forteller forretningssjef Petter Essén i togselskapet SJ at utviklingen har vært over all forventning de tre første ukene med drift. Målet er en økning på 20 prosent i løpet av halvannet år.

— Allerede kan vi notere oss en økning i antallet reiser med 18 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Hvis trenden holder seg, vil vi selvsagt se på muligheten for flere avganger hver dag for å kunne betjene våre nye kunder på en enda bedre måte, sier Essén.

Da hurtigtogene ble satt inn, gikk reisetiden ned med rundt halvannen time til fire og en halv time på de raskeste avgangene, mens tallet på daglige avganger i hver retning økte fra to til tre.

Samtidig melder Avinor ifølge Dagsavisen om en nedgang på 1,3 prosent i passasjertrafikken med fly mellom de to hovedstedene.

Fått med deg denne?

Les også

Verdens ti minst besøkte land

(©NTB)

Mer om tog:

Les også

  1. Racertoget har inntatt Norge 

  2. Sto du i denne køen på 90-tallet? Nå er det trendy igjen

Skal du til Stockholm? Sjekk ut disse sakene:

Åtte grunner til å reise til Stockholm akkurat nå

Det hotteste i Stockholm akkurat nå

Og mer om fly:

Les mer om

  1. Fly
  2. Tog
  3. Sverige
  4. Stockholm