Hit reiser vi i vinter: Priskrig gir flere helgeturer

Billetter til London koster ned mot 89 kroner.

STORFAVORITT: London holder stand som det mest populære storbymålet blant nordmenn.

Til vinteren er det ruteflytrafikken som først og fremst driver veksten. Over halvparten av oss, 54 prosent, planlegger å reise utenlands i vinter. Det er en økning sammenlignet med fjoråret, da 45 prosent oppga det samme, viser en fersk reiseundersøkelse fra reisebyrået Ticket.

– Europa er den store vinneren i vinter. Her øker bestillingene med 36 prosent. Spania og Storbritannia er fortsatt de største landene, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket.

Snittprisen har falt med åtte prosent

Fallende flybillettpriser styrer reisemønsteret vårt i stor grad.

– Den harde konkurransen mellom flyselskapene og overkapasiteten av flyseter i markedet gjør at snittprisen har falt med åtte prosent, sier hun.

To faktorer påvirker valg av reisemål i størst grad:

 • Pris
 • Direktefly

Flere ønsker å ta flere storbyreiser og kortere reiser i løpet av 2018, noe som gjenspeiles i Tickets undersøkelse og bookingstatistikk.

BILLIGERE OG TILGJENGELIG: – Det er blitt rundt 20 prosent billigere å reise til London i år sammenlignet med fjoråret. Tilgjengelighet og hard flykonkurranse presser også prisene til nordmenns favorittstorby, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket.

Ja, vi elsker London

Nordmenn velger aller helst Storbritannia for storbyferien. London øker med 42 prosent, mens Manchester ligger hakk i hæl. Til tross for store terroranslag forblir storbyene populære. Terrorangrep kan påvirke reisemønstrene våre i noen grad, men det hindrer få i å reise.

– Det er blitt så enkelt å reise til London, det er gode og hyppige ruter hit, og mer populært en noensinne. Dessuten førte Ryanairs inntog på Gardermoen til at prisene ble presset, sier Wolff Andresen.

Et raskt søk viser at billettprisene i januar starter på 89 kroner hos Ryanair, på 249 kroner hos Norwegian og 349 kroner hos SAS.

Hos Norwegian bekrefter kommunikasjonsrådgiver Fatima Elkadi at London er den største byen for dem – fra samtlige norske byer. Både fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim ligger London på topp for reiser i desember og januar. Berlin, Alicante og Gran Canaria ligger også høyt på deres lister.

Topp ti storby

 1. London
 2. Amsterdam
 3. Manchester
 4. Paris
 5. München
 6. København
 7. Tokyo
 8. New York
 9. Lisboa
 10. Dublin

Kilde: Ticket Feriereiser, reiser bestilt frem til 16. oktober med avreise 1. november 2017–30. april 2018.

TIL SOL OG VARME: Thailand, her fra Krabi, er ett av de mest populære reisemålene for vinteren.

Thailand holder stand

Sol og bad er en klassiker om vinteren. Og Kanariøyene med Gran Canaria i spissen er storfavoritten. Hit reiser majoriteten av nordmenn vinterstid.

På annenplass ligger Thailand. 15 prosent av alle vinterens bestillinger går hit.

– I undersøkelsen øker Bangkok, som defineres som sol og bad, med 32 prosent. Phuket øker med syv. Nordmenn er veldig betatt av Thailand, og økt konkurranse og rimelige flybilletter gjør det veldig tilgjengelig, sier Wolff Andresen.

Topp ti reisemål

 1. Gran Canaria
 2. Bangkok
 3. Tenerife
 4. London
 5. Amsterdam
 6. Phuket
 7. Manchester
 8. Paris
 9. München
 10. Alicante

Kilde: Ticket Feriereiser, reiser bestilt frem til 16. oktober med avreise 1. november 2017–30. april 2018.

Les også

Er dette Gran Canarias aller vakreste landsby?