Vet du hvorfor lysene slås av i kabinen?

Det handler om flysikkerhet.

SIKKERHET: Ved takeoff og landing dimmes eller skrus lysene i kabinen av.

Før du setter deg i flysetet er allerede en hel del sikkerhetsrutiner gjennomgått av flypersonalet. Ca. 28 punkter sjekkes – alt fra redningsvester og førstehjelpsskrin til oksygentanker og ropert skal være om bord.

Redd for å fly? Sjekk denne listen:

Lysene slukkes

Under avgang og landing er det vanlig at lysene dimmes eller slås av i kabinen. Men vet du hvorfor? I likhet med alle andre prosedyrer på flyet, så er også dette av sikkerhetsmessige årsaker.

— Det er fordi man skal ha bedre syn ved en eventuell nødssituasjon. Skjer det en evakuering så er det en fordel at øynene er tilvendt mørket utenfor. Derfor gjennomføres disse prosedyrene som et av mange elementer som har med sikkerhet å gjøre, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Dette irriterer folk på flyet:

TA OPP RULLEGARDINEN: Vindusgardinene skal være oppe under avgang og landing.

Men vindusgardinene må være åpneDa kan det kanskje virke litt mot sin hensikt at de små vindusgardinene alltid må trekkes opp – men det har også en naturlig forklaring.

Naturlig lys utenfra er nødvendig i kabinen ved en eventuell nødssituasjon som for eksempel å se om utgangen er klar ved en evakuering.

Se hva som sjekkes før flyet tar av:

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Er du interessert i luftfart, sjekk disse sakene:

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen