Se hvordan Flesland skal forvandles

Slik blir flypassasjerens nye hverdag.

NYE FLESLAND: Slik skal deler av avgangshallen se ut når den nye terminalen på Flesland åpner i august neste år.

I august neste år får reisende til og fra Flesland en helt ny verden. Da åpner den nye terminalen med mye bedre plass, flere butikker og spisesteder enn i dag.

Åpningsdatoen er satt til 17. august neste år. Avinor holder i disse dager på med å signere kontraktene med leietakerne som skal gi de reisende et langt bedre servicetilbud enn dagens trange flyplass kan by på.

— Vi er både stolte og fornøyde med mangfoldet av butikker og serveringssteder som vi kan tilby våre reisende når den nye terminalen åpner, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup til Bergens Tidende.

Høyere servicenivå

Han peker på at de reisende vil møte et høyere servicenivå og helt nye konsepter når den nye terminalen blir tatt i bruk.

— I dagens utlandsterminal er det til tider vanskelig for passasjerene å finne et sted hvor de kan sette seg ned for å spise. Dette vil komme seg betraktelig, sier Sverdrup.

Redd for å fly? Sjekk denne listen:

SPISESTED: Den nye avgangshallen får flere nye spisesteder. Kapasiteten tar også høyde for at det skal være et sted å sitte også under trafikktoppene.

Tredoblet areal

Når den nye flyplassterminalen står klar, blir arealet på 85.000 kvadratmeter, tre ganger så mye som i dag.

— Selv under de største trafikktoppene, vil det være god plass til å kjøpe seg mat, enten på vei til flyet, eller til å sette seg ned med et måltid, sier Aina Tysse, sjef for forretningsutvikling ved Bergen lufthavn, Flesland.

Disse serveringsstedene vil være på plass ved åpningen av den nye flyterminalen: Fiskeriet, Bølgen og Moi, Joe & The Juice, Espresso House, Altitude, Starbucks, Northland, Upper Crust og O'Learys. Flere av disse aktørene finnes allerede på andre norske flyplasser.

AVGANGSHALLEN: Passasjerene vil allerede når de kommer til innsjekkingen, merke at det er blitt mye romsligere i den nye terminalen på Flesland som skal åpnes 17. august neste år

Lokalt særpreg— Vi har fått et bredt spekter av både internasjonale og norske konsepter. I tilbudsprosessen har vi ellers ønsket å sikre at det regionale særpreget gjenspeiles i den nye terminalen, sier Tysse.

Det betyr at de reisende blir tilbudt mat tilberedt med lokale råvarer som fisk og sjømat, og frukt fra Hardanger.

— Vi gleder oss enormt til å gi vestlendingene en helt annen opplevelse når de reiser fra Flesland. Nå blir det internasjonalt snitt over det vi kan tilby, sier Aina Tysse til BT.no.

Det er gøy med fly:

Større taxfree

I dagens terminal er det en stor taxfreebutikk som betjener passasjerer som reiser både til og fra Flesland. I tillegg er det en langt mindre taxfreebutikk som bare er tilgjengelig for reisende som ankommer Flesland.

— I den nye terminalen får vi en stor taxfreebutikk for dem som ankommer til flyplassen i tillegg til avgangsbutikken vi har i dag. I begge butikkene vil vi tilpasse vareutvalget ut fra hva det er mest etterspørsel etter og vareutvalet vil bli mye større, sier Aina Tysse.

Det blir også et utvidet butikktilbud med ARG fashion, Tanum, Travel Value og Ting. Alle disse butikkene blir tilgjengelig for reisende til både innland og utland. Totalt blir det fire kiosker på Flesland: Narvesen, Deli de Luca, 7 Eleven og Point.

Og dette blir nytt på OSL om et års tid:

Priskontroll

— Mange klager på at flyplassmat er dyrt. Hvordan blir prisnivået?

— Utgangspunktet er at prisene ikke skal være høyere enn utenfor flyplassområdet. Vi kommer til å ha kontroller flere ganger i året for å påse dette. Ellers vil det jo bli bredere konkurranse mellom aktørene i den nye terminalen. Vi håper at det skal resultere i et riktig prisnivå, sier sjefen for forretningsutvikling på Flesland til BT.no.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Selv om passasjerveksten på Flesland for første gang på flere år flatet ut i 2015, viser trafikkprognosene til Avinor at det vil bli flere reisende til og fra Norges nest største flyplass i årene som kommer.

— Med den nye terminalen står vi godt rustet til å ta imot en slik vekst, sier Aina Tysse.

Og slik kommer flyplassen til å se ut:

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Les mer om luftfart:

la