For 30.000 kroner natten kan du bo på Marlon Brandos drømmeøy

Her treffer du garantert ikke på naboen.

DRØMMEØY: Tetiaora er Marlon Brandons øy. Han kjøpte den etter filminnspillingen av «Mytteriet på Bounty» på 60-tallet. I dag er det et ferieparadis.

Filmstjernen, som i fjor ble kåret til tidenes skuespiller, falt pladask for øyparadiset Tetiaora da han spilte inn «Mytteriet på Bounty» i 1962. Fem år senere kjøpte Marlon Brando like godt øya, giftet seg med sin polynesiske kjæreste Tarita Teriipia og fikk barn med henne. Det er sønnen og barnebarna som har bygd 35 luksuriøse og miljøvennlige overnattingssteder på øya som er kjent under navnet «The Brando».

FANT KJÆRLIGHETEN: Marlon Brando giftet seg med sin polynesiske kjæreste Tarita Teriipia. De møttes under innspillingen av «Mytteriet på Bounty» på 60-tallet. Paret bodde på øya Brando flere måneder i året.

Marlon Brando var svært opptatt av miljøvern, og ønsket at flora og fauna på øya skulle bevares.Han er langt fra den eneste kjendisen som har unnet seg sin egen øy. Britiske Virgin-milliardær Richard Branson kjøpte Necker Island i Karibia i 1978, og nå kan den også leies for ca. 17.000 kroner natten.

Tusenvis av øyer å velge blant

Stillehavsøyene er så paradisiske som det høres ut, mener globetrotter Tay-young Pak som er på en to år lang verdensrundtur. I fjor reiste han rundt i Stillehavet, og delte historiene sine på bloggen taysbucketlist.com.

— Så sant du kommer deg vekk fra turistfellene som Fiji, Samoa og lignende, så er det tusenvis av perfekte øyer og strender, med kritthvite strender, palmesus, sol og fersk sjømat uten at du ser en eneste turist, sier han.

NOE EKSTRA: De som reiser hit er gjerne 50 pluss, med god økonomi og vil oppfylle en drøm. Eller selvsagt bryllupsreisende.

Å reise så langt byr på noen utfordringer underveis i planleggingen. Tay-young Pak mener du bør sette av minst tre eller fire uker til turen, og vurdere om du skal bruke noen dager ekstra i byer som Los Angeles, Hawaii, Tokyo eller Sydney. Flyvninger mellom øyene er det også få av, så få en oversikt før du reiser.— De største «utfordringene» er flyreisene dit, både antallet, tid og kostnad. Noen øyer har bare ankomst hver 3.–14. dag, men alt er håndterbart – det krever bare litt mer planlegging, sier han.

Du trenger rikitignok ikke reise så langt for å finne fine øyer -

Les også

her er de ti deiligste øyene i Europa

Og heller ikke godt badevann:

Les også

Her finner du Europas beste badevann

Marlon Brandons øy er en av flere millioner små øyer, og derfor koster det også flesk å oppleve den. Fijireiser, som er eneste norske selskap som formidler reiser dit, forteller at du må ut med 30.000 kroner pr. natt for to personer.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen