Air New Zealand er kåret til verdens beste flyselskap

Og Norwegian er beste lavprisselskap i Europa.

Air New Zealand tar storeslem i kåringen hos det australske nettstedet Airlineratings.com.

Air NZ er kåret til årets flyselskap 2016, og kommer i tillegg til topps i kåringene for beste premiumklasse og beste økonomiklasse. Det er tredje året på rad at flyselskapet går seirende ut.

Best på driftssikkerhet og nyvinninger

De roses opp i skyene for sine nyvinninger i kabinene, driftssikkerhet og miljøledelse i bransjen. De har seter i økonomiklassen, kalt spaceseat, som ikke kan lenes for langt over passasjeren bak. En sofa, kalt spacecouch, er en tre seter med fotstøtter som løftes for å lage mer fleksibelt område for en barnefamilie.

Visste du at måten vi vanligvis går om bord i et fly er den tregeste?

Les også

Fire måter å boarde et fly på

Og unngå dette er du snill:

Les også

Ikke gå i disse boardingfellene

BEST I KLASSEN: Air New Zealand roses for å være foran og tenke nytt i flybransjen. De vant også for beste kabiner på premium og økonomiklasse.

Morsomme sikkerhetsvideoer

Flyselskapet, som feirer 75 år i år, har fått mye oppmerksomhet for sine kule sikkerhetsvideoer i «Ringenes Herre»-stil, og i en småfrekk video da kabinansatte stilte i kroppsmalte uniformer.

Skal du fly langt?

Les også

Derfor bør du sjekke flytype før langturen

Topp 10 flyselskap for 2016

  • Air New Zealand
  • Qantas
  • Etihad
  • Cathay Pacific
  • Singapore Airlines
  • Emirates
  • EVA Air
  • Virgin Atlantic/Virgin Australia
  • All Nippon Airways
  • Lufthansa

Kilde: Airlineratings.com

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Beste lavprisselskap i Europa

Lavprisselskapene er det som øker aller mest, og hvor konkurransen om kunder i luften er heftig verden over. Nettstedet kårer det flyselskapet som best klarer balansen ved å være billig, men ha et godt produkt.

Norwegian kom seirende ut av lavprisflyselskapene i Europa, mens Virgin America vant i Nord— og Sør-Amerika, Scoot i Asia, og Kulula i Midtøsten og Afrika.

— Det er hyggelig å se at kombinasjonen splitter nye fly, et stort og godt rutenett, lave priser og hyggelig service, blir satt pris på. Dette ville aldri vært mulig uten alle de fantastiske medarbeiderne i Norwegian som hver dag gjør sitt ytterste for at passasjerene våre skal ha en god reise, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Les mer om reisekåringer: