Storlåtte Andøya pryder Apples nye Ipad Pro

For tredje gang er norsk natur med under en Apple-lansering.

NORSK NATUR: Den norske fotografen Stian Klo står bak bildet som prydet scenen onsdag.

Det ble nok en gang gratis norgesreklame under Apples gigantiske lanseringsfest onsdag kveld.

Den norske fotografen Stian Klo solgte bilde fra Høyvika strand på Andøya til Applefor et par år siden.

Det ble frontet på Apples nye iPad Pro under onsdagens lansering, en sending som ble streamet ut til millioner av følgere.

— Første gangen det skjedde pustet jeg ikke i noen minutter. Jeg tenkte det var helt surrealistisk, og det er det jo. Men utrolig gøy, sier Stian Klo til avisen Nordlys.

Han arbeider som fotograf og med turisme i Lofoten.

— Det er jo fantastisk norgesreklame. Norge er jo brennhett ute om dagen, vi merker stor pågang av utenlandske turister som vil lære seg å sette opp telt, brenne bål og ikke minst ta bilder av norsk natur, sier Stian Klo til oss.

Les alt om nyhetene:

Mistet pusten da han så det

Apple har brukt bildet i noen sammenhenger, og ble også brukt i forbindelse med lanseringen av nye Macbook i mars.

NORSK NATUR PÅ LANSERINGSHOW: Apples Phil Schiller viste frem norsk natur i bakgrunnen under onsdagens lansering.

Om bildet distribueres Apples programvare til bruk som bakgrunnsbilde på skjermene for Mac, iPhone eller iPad vites ikke.— Dette bildet har de kjøpt lisensen på, så de kan bruke det som de vil til akkurat dette produktet. Hvor mye jeg får for det er taushetsbelagt. Det er surrealistisk og en stor ære å få bildet sitt brukt til noe såpass velkjent som en iPad, legger Klo til overfor Nordlys.no.

Det er ikke første gang norsk natur blir brukt under lanseringen av Apples produkter. For ett år siden var det et stjernebilde over snøfylte Hardangervidda som fikk oppmerksomhet på iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Her er reaksjonene på Apple-nyhetene:

Vant fotokonkurranse i 2013

Klos bilde vant sommerfotokonkurransen i Andøyposten for to år siden. Han ventet i tre timer på å få det rette lyset, og knipset vinnerbildet.

Apple kontaktet ham via nettsiden 500px hvor han deler egne bilder.

STOLT: Stian Klos bilde fra Andøya ble nok en gang brukt av Apple.

Onsdag kveld tvitret han følgende: «Fun #AppleEvent #iPadPro – Apple are using my image again» med skjermdump fra lanseringen. Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

— Det er en spesiell strand omsluttet av fjell

— Jeg fikk meg med dette på Facebook i går kveld. Det er klart vi synes det er veldig stas. Det er en gedigen reklame for oss, sier fungerende rådmann i Andøy kommune i Nordland, Torfinn Bø.

Han mener bildet er veldig godt, og det viser Høyvika strand på sitt beste. Den langstrakte nabostranden Bleikstranda er trukket frem som en av Nord-Norges fineste strender, men Bø mener den litt mer «hemmelige» Høyvika også har noe eget ved seg.

— Man må jobbe litt for å komme dit, men så får man til gjengjeld en ekstra fin opplevelse. Det er en spesiell strand omsluttet av fjell på alle kanter. Er man ikke så nøye på temperaturene, er det en opplevelse å bade der hvor Nordishavet kommer inn, sier han.

Glad i norsk natur?

Vil du lese mer om Apple? Sjekk disse:

Dette avgjør skjebnen til Apple TV

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen