Får ikke nok luksus

Solsultne nordeuropeere vil ha mer luksus på Kanariøyene.

Gled deg!

En liten «luksuskrig» har oppstått mellom de kanariske rivalene Gran Canaria og Tenerife om den svært lønnsomme gruppen av godt betalende turister.

Begge øyene vil gjerne bli oppfattet som det beste valget for dem som søker de mer eksklusive ferieopplevelsene. Striden betyr at det planlegges nye flotte hotellprosjekt, noe som igjen vil sørge for å holde prisnivået i sjakk. Det er en god nyhet for svært mange.

På det lille området Meloneras, hvor 4— og 5-stjerners hoteller ligger tett i tett, ligger planene klare for flere utbygginger.

Nye planer

Hos turistmyndighetene på Gran Canaria ligger det klar to planer om nye eksklusive 5-stjernes hotellprosjekt bare på Meloneras med tilsammen 2100 senger, pluss et nytt 4-stjerners med 1000 senger. Av kommersielle hensyn vil man ikke ut med hvilke selskap som står bak prosjektene.

— Disse hotellplanene ble stanset av finanskrisen og dermed vil det nok gå noen år før de blir realisert, mener arkitekt Vanessa Cáceres hos Turismo de Gran Canaria.

I dag er utvalget av elegante hoteller på Meloneras slik:

Lopesan-kjeden har tre hoteller:

Lopesan Villa del Conde Resort, SPA & Thalasso : 5 stjerner og kjedens storslåtte flaggskip i området med to prangende tårn og en resepsjon som kan minne om en katedral. Kanskje Meloneras flotteste hotell.

Populært blant nordmenn er Lopesan Baobab , kjedens nyeste hotell i området og et av de mest barnevennlige. Hotellet er bygd i afrikansk stil.

Dessuten Lopesan Costa Meloneras som merkelig nok har bare 4 stjerner, og ligger kloss inntil promenaden og butikk- og restaurantområdet.

En annen spansk kjede, Riu, har også lagt noen av sine flotte hoteller på Meloneras:

Kjedens hovedhotell her heter Riu Grand Palace Maspalomas Oasis , og ligger også kloss inntil promenaden og nær sanddynene i Maspalomas.

På Tripadvisors liste

Riu Palace Meloneras er eneste kanariske hotell på Tripadvisors liste over de beste Spania-hotellene og har 4 stjerner. Det har også RIU Gran Canaria, selskapets eneste som tilbyr all inclusive.

Spansk er også H10-kjeden som har anlagt H10 Playa Meloneras Palace , ligger rett ved den vesle Playa Meloneras og en rekke restauranter og et lite kjøpesenter som ble tatt i finanskrisens dragsug.

Nær sanddynene i Maspalomas ligger hotellet Palm Beach (5 stjerner) som er bygget i moderne design med bruk av mange sterke farger.

Litt tilbaketrukket ligger Seaside Grand Hotel (5 stjerner), bygget i kolonistil og med et imponerende hageanlegg. Dette hotellet er tilknyttet kjeden Leading hotell of the world, der vårt eget Continental i Oslo er eneste norske medlem.

IFA Faro har 4 stjerner og ligger som navnet tilsier nærmest vegg i vegg med landemerket El Faro (fyret), et av de mer uformelle hotellene i området.