Storbyferie denne våren?

Sjekk våre siste guider først.

PARIS: En av verdens mest besøkte byer.
  • Karianne Steinsland

Mange nordmenn unner seg en storbyferie i løpet av et år, og det er kanskje ekstra mange som reiser nå som alle de «røde» fridagene kommer.

Her har vi samlet de siste artiklene vi har hatt om noen utvalgte storbyer i Europa.

PS: Under artikkelen finner du en del relevante tagger for ulike storbyer og tema. Klikk på dem og du får en fin guide over temaene du er interessert i!

PARIS

Den franske hovedstaden fascinerer reisende i alle aldre, og mange faller pladask for byen i første øyeblikk. Det er ingen vei tilbake. Du forelsker deg i den evige vårlige byen.

I fjor snakket vi med Sven Egil Omdal, som er selverklært «forelsket i Paris», om hans beste innsidetips til den franske storbyen: Skal du til Paris i vår?

Om Paris' mest folkekjære park, Jardin du Luxembourg: Her kan du puste ut, glemme attraksjonene og minnes på hva lysets by egentlig handler om

ANBEFALT NABOLAG: Shoreditch øst i London anbefales av blant annet Lonely Planet som «et av verdens best renoverte nabolag». Vi besøkte bydelen i fjor.

For de spesielt interesserte:

Les også:Stor guide over hvorfor du skal reise til Parisom våren

Restaurant-guide: Her spiser du godt i Paris

LONDON

Shoreditch, bydelen øst i London ble kåret tilet av de ti best renoverte nabolagene av Lonely Planet i 2013: Derfor bør du reise til den «hippe» bydelen

Shopping-guide: Ti gode bokhandler du bør besøke når du er i London

Pub-guide: De ti beste øl-pubene i London

Vi har testet ut Harry Potter-landet «The Making og Harry Potter»: Bli med til Harry Potters magiske verden i London

Og sjøveien til Camden kan vi anbefale! Ta sjøveien til Camden

ROMAS «LØKKA»: Piazza Santa Maria ligger i hjertet av middelalderbydelen Trastevere, som ligger vest for elven Tevere. FOTO: TORBORG IGLAND, AMUND HESTSVEEN

ROMA

Roma, en av verdens mest kjente storbyer. Hvorfor ikke reise dit med barn? Her får du

.

Og pizza, ikke fall for fristelsen å bare «ta første og beste», men sjekk vår guide over de fem beste tipsene for å finne Romas aller beste pizza.

Bli med til Romas bakgård, den godt bevarte middelalderbydelen Trastevere. Til gode samtaler, god mat og evig kunst. I regnet. Dette er Romas mest sjarmerende bakgård.

VÅREN I BERLIN: Om våren kan du få sommervarme på de aller fineste dagene. - Vi har en fin, varm sesong helt fra april til oktober. Våren er nydelig her, sier «Berlinkjenner» Erle Marie Sørheim.

BERLIN

Berlin er mange nordmenns favoritt, og storbyen har i flere år inspirert hipstere og andre i Norge. Vi har følgende guider å anbefale:

Ni innsidetips til restauranter og barer i den tyske hovedstaden:

Prenzlauer Berg, ble som Shoreditch i London, kåret til et av verdens ti best renoverte nabolag i 2013. Øl, god kaffe og vintagekupp. Du får alt i Prenzlauer Berg.

Nordmenn har også åpnet kaffebar i storbyen Berlin: Et lite stykke Norge midt i Berlin

Berlin har jo ingen kystlinje, men likevel — her kan du absolutt bade på strender! Sjekk ut denne: Syden-opplevelse midt i Berlin

KØBENHAVN

Den danske hovedstaden er den byen i Norden som har flest Michelin-restauranter. Her kan du lese våre tips om du er interessert i å besøke en av de 15:

.

MICHELINSTJERNER I KØBEN. Hva er det viktigste før du besøker en Michelin-restaurant? At du er åpen for å prøve noe nytt, synes Geranium-servitør Julie Ekse Jenssen.

Glad i smørbrød? Den beste lunsjen får du i KøbenhavnUte etter shopping? Sjekk denne artikkelen om outletshopping i København:

.

Og helt til slutt...

Før jul samlet vi noen av landets mest kjente globetrottere til å anbefale hvilke

Og husk dette — en del

!

Under artikkelen finner du en del relevante tagger for ulike storbyer og tema. Klikk på dem og du får en fin guide over temaene du er interessert i!