Reise

Forsommeren er under 1000 kroner unna

Rimelige reisetips for deg som er lei is og snø.

Har du en tusenlapp til rådighet, er det ikke noe problem å fly avgårde til varmegrader i det sydlige Europa de neste par ukene.

Med sen påske i år er det rom for billige turer for den som vil møte våren i Europa nå i slutten av mars. Flere steder byr på vær vi i Norge helst forbinder med forsommeren.

20 varme i Tyrkia

  • Barcelona har i dag 17 grader og strålende sol, ifølge Yr.no. En flybillett til den katalanske storbyen trenger ikke koste mer enn drøye 700 kroner, dersom du flyr med Ryanair fra Rygge den siste uken i mars.
  • I Milano er det meldt 17-18 grader og klarvær neste uke. Vil du dit, har Norwegian for tiden flust av billetter for rundt 800 kroner tur/retur.
  • I Antalya, på sørkysten av Tyrkia, er det nå rundt 20 varmegrader. Charterturer med Tyrkiareiser koster fra ca. 1200 kroner for en ukes tur, med avganger fra Oslo, Bergen og Kristiansand.

Vi har foretatt en prissjekk på vårlige reisemål og funnet mange gode alternativer til tusenlappen eller mindre — for flybilletten.

Siste uken i mars peker seg ut som særlig attraktiv i den forstand at det er rikelig med prisgunstige alternativer å plukke blant.

Som vanlig er du nødt til å være litt fleksibel for å få de beste prisene: Kan du reise mot strømmen og være borte midt i uken, kan du i praksis velge og vrake i billettjungelen. Tilbudet er størst fra Oslo, men også fra Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand er det muligheter.

Lavprisfellen

Norwegians lavpriskalender lyser «billig» når vi sjekker turer fra Oslo til blant annet London (600 kroner), Dublin (700 kroner), Dubrovnik (900 kroner) og Paris (1100 kroner).

Nord-Afrika, i form av badebyen Agadir, er bare 1350 kroner unna, dersom du kan reise i månedsskiftet mars-april.

Men ikke gled deg for tidlig: Enkelte Norwegian-avganger koster flesk. Mallorca-tur fra Oslo 31. mars til 3. april kommer på 5300 kroner — bare for flybilletten!

, sjekk også de tradisjonelle selskapene som SAS, British Airways og KLM når du skal ut og fly.Når etterspørselen er lav kan Norwegians priser imidlertid være svært attraktive, ikke bare fra Oslo. Bergensere kan fly tur/retur London fra 29. mars til 1. april for snaue 600 kroner. Praha og Roma er tilgjengelig i omtrent samme tidsrom for 1100-1300 kroner — med direktefly fra Bergen.

Fra Stavanger er det London-billetter til 700 kroner og Berlin-reiser til drøye tusenlappen for den som vil kjenne duften av Europa. Trøndere er ikke like godt stilt når det gjelder tilgang til rimelige reiser på rappen: 1500 kroner tur/retur til London er blant billettene som er gunstigst i pris.

Last ned gratis guider til 400 byer

Rygger ut i Europa

Ryanair har vokst seg store på Rygge og pusher billetter til flere interessante storbyer. Du kan fly til London og Paris tur/retur for ca. 500 kroner - inkludert selskapets skyhøye kredittkortavgifter. Madrid, Roma, Alicante og - som nevnt - Barcelona er 700-800 kroner unna.

Det irske selskapet har også ruter fra Haugesund, et aktuelt alternativ for reiselystne vestlendinger. Herfra er prisene høyere, men London lokker for rundt tusenlappen tur/retur. Til Alicante er prisen 1500 kroner dersom du reiser 23.-29. mars.

Vil på superbillig charterferie nå tidlig på våren er valgmulighetene begrenset.

Det er først og fremst forsesong i det sørlige Tyrkia som selges unna til lav pris, som nevnt ovenfor. Tyrkiareiser, Apollo og Ving har turer fra flere større norske byer fra 1200-2000 kroner for en ukes opphold.

Prisene er innhentet 17. mars. Med forbehold om raske endringer i priser og tilgjengelighet.

Les også