Reise

Tøffere kamp om weekend-turistene

Utvider tilbudet om korte pakketurer.

Få fridager, men likevel lyst på en pakketur til Syden?

Da kan charterselskapenes tilbud om kort-ferie være en mulighet.

For nå hardner kampen om weekend— og korttidsturistene seg virkelig til:

Ving har hatt dette tilbudet i flere sesonger, nå slenger også Star Tour seg på og satser på slike pakketurer fra høsten av med turer til Kreta. Vings tilbud retter seg til de som vil reise til Mallorca og Rhodos.

Kan velge

— Vi har fått tilbakemeldinger fra kunder som ønsker mer fleksible reiselengder enn de vanlige en- og toukers reisene våre. Det er mange som vil reise mer enn det de har tid til, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

Tilbudet retter seg mot dem som ikke ønsker å sette sammen sine egne ferieturer ved å bestille fly og hotell på egen hånd. Denne muligheten gir den absolutte fleksibilitet i og med at den reisende slik kan bestemme helt selv lengden på turen.

Star Tours korte pakkereiser gir folk muligheten til å velge mellom helgeturer torsdag til søndag, eller miniuke fra søndag til torsdag.

Larsen-Vonstett tror ikke at kjappe charterturer vil gi et manglende ferieutbytte:

Elisabeth Larsen-Vonstett, Star Tour

Vår og høst

— Nei, en helg på Kreta gir muligheten til å shoppe, bade og slappe av uten å ofre mer enn et par feriedager. Vi prøver dette som en test kommende høst, sier hun. I tillegg til helgeturer legger selskapet også opp til et forsøk med 12-dagersturer.

Hos Ving forteller PR-ansvarlig Sophie Frisholm at kortere pakkeferier først og fremst lar seg arrangere i vår- og høstsesongen, av flytekniske årsaker, og at erfaringene viser at det er ganske stor etterspørsel etter ferier med fleksibilitet:

— For de fleste er nettopp fleksibiliteten veldig viktig her og det er også derfor at vi har et helt eget program for dette der vi tilbyr fleksible miniferier og weekendferier både til storbyer og til eksotiske reisemål. Vi hadde blant annet informasjon om det i vårt siste nyhetsbrev og så med en gang på bookingene at dette var det interesse for. Så dette er noe vi skal fortsette å jobbe med å legge opp til der mulighetene byr seg, forteller Frisholm.

Relevante artikler

 1. REISE

  Skal du på retrocation i sommer?

 2. REISE

  I vinter vil charterselskapene sende oss langt av gårde

 3. REISE

  Dette er turistenes rareste reiseklager

 4. REISE

  Gammel feriefavoritt blant neste sommers charternyheter

 5. NORGE

  Alle Egypt-reiser innstilles ut året

 6. REISE

  Kroatia er et av ferielandene som øker mest i år