Pakketips til turen – slik får du maks plass i kofferten

Hvor «lett» klarer du å reise? Ta utfordringen!

Høstferien står for tur, og i de kommende ukene er det mange som skal ut og fly – både innlands og utenlands. Bad og strand, storby eller en kombinasjon står på plakaten.

Men kjenner du på pakkefrustrasjonen? Slapp av – her får du råd!

1. Håndbagasje

De mest erfarne og reisevante sverger til håndbagasje. Det er enklere, raskere, og strengt tatt trenger du ikke noe mer enn det du har i trillekofferten. Skal du på storbyferie, ta med en ekstraveske som er sammenleggbar.

FÅR MED ALT: Alt dette går oppi trillekofferten. Det er enklere enn du tror – se video øverst i saken.

2. Hvor mye kan du ha med deg?

Dobbeltsjekk alltid med flyselskapet hvor mange kilo du kan ha med i håndbagasjen. Det kan være store variasjoner blant de ulike selskapene, på innlands- og utenlandsreiser og på turer til oversjøiske reisemål.

Håndbagasjereglene varierer også med hvilken flyklasse du reiser med. Norwegian og Ryanair tillater ti kilo håndbagasje, SAS åtte kilo.

3. Utnytt hele kofferten

Reiser du med en liten trillekoffert – husk å utnytte hver krik og krok. Start med å pakke små, lette ting mellom stengene i bunnen.

Legge finere klær oppå og trekk dem helt ut i sidene.

4. Sko

Nei, du trenger ikke tre par sko. Vi lover! Skal du på storbytur, er sjansen stor for at du skal gå en god del. Ta med et par gode sko og et penere par som du kan bruke til dressen eller kjolen.

UNNGÅ SØL: Pakk skoene dine i plastposer eller en dusjhette, så unngår du søl. For å plasseffektivisere, putt gjerne mobilladere eller andre duppeditter oppi skoene.

5. Pakk skoene i plast

For å unngå at klærne blir skitne av skoene dine, pakk dem inn i plastposer eller en dusjhette. Ladere og andre småting kan du legge oppi skoene.

  • Stiller du deg alltid først opp i køen? Det handler om psykologi:

6. Husk det ytterste rommet

På mange trillekofferter er det et lite rom ytterst. Der kan du legge bøker, nettbrett eller andre flate ting du lett vil ha tak i om bord.

Har du et reisetriks? Send oss gjerne en e-post!

7. Kaldt vs. varmt

Det kan være kaldt hjemme når du reiser om høsten, og enda kaldere når du kommer tilbake – så hva gjør du? Du vil jo ikke reise med en gigantisk boblejakke, men heller ikke fryse.

Et stort skjerf er en god løsning – det kan brukes til å holde varmen på flyet, som pute og til å trekke over øynene hvis du vil ta en blund.

Vil du ha tips om hva du absolutt ikke skal pakke? Sjekk rådene til vår ekspert her: