Reise

Oslo Lufthavn største nordiske flyplass for første gang på tre år

Flyplassen slår Kastrup og Arlanda i november.

VANT NOVEMBER: Oslo Lufthavn hadde flest passasjerer målt i antall avganger og ankomster i november mot de to andre skandinaviske flyplassene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

 • Camilla Flaatten

Oslo Lufthavn er igjen den største skandinaviske lufthavnen – med en margin på snaut 20.000 passasjerer flyr de forbi Kastrup i København.

De nye tallene for november viser at Oslo Lufthavn hadde totalt 2.121.058 passasjerer til og fra lufthavnen, mens Stockholm Arlanda rapporterte 2. 047.867. Og Kastrup rapporterte 2.101.277 passasjerer.

Det er en økning på 3,9 prosent sammenlignet med november 2016.

Les også

Flyplass knuste rekord

For å finne tilsvarende tall må vi tilbake til 2014. Og det er første gangen i år at lufthavnen slår Kastrup i antall passasjerer. OSL hadde flere passasjerer enn den danske flyplassen i februar og november 2013.

De nordiske flyplassene kjemper om å være den viktigste knutepunktflyplassen. Utbyggingen av nye OSL med blant annet ny pir ble ferdigstilt i vår, har de økt kapasiteten betraktelig og kan ta opptil 30 millioner passasjerer årlig.

På den norske flyplassen jubles det.

– At vi nå har fleste antall reisende blant de nordiske flyplassene i en enkeltmåned er et tegn på at vi leverer et godt produkt. Hvis vi klarer å gjøre det og flere reisende velger oss er det en fjær i hatten, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas ved Avinor Oslo Lufthavn.

Men selv om lufthavnen er den største i en enkeltmåned, betyr ikke det at den er den største av de tre lufthavnene. Kastrup er og har vært størst – de ser også sterkest konkurranse mot andre europeiske flyplasser enn til Norge, uttalte pressesjef ved Kastrup til Aftenposten tidligere i år.

OSL er i dag nummer to blant Skandinavias hovedflyplasser i størrelse, bak Kastrup i København, men foran Arlanda i Stockholm.

 1. Les også

  Test deg selv: Hva kan du om flyplasser verden rundt?

Les mer om

 1. Oslo Lufthavn
 2. Luftfart
 3. Flyplass
 4. Reise

Relevante artikler

 1. ØKONOMI
  Publisert:

  Stenger store deler av Københavns lufthavn frem til 2022

 2. VERDEN
  Publisert:

  Hemmelig rapport: Kriminelle nettverk har infiltrert Sveriges største flyplass

 3. REISE
  Publisert:

  Denne gaten på Oslo Lufthavn er hatet og fryktet. Nå er det håp i vente

 4. ØKONOMI
  Publisert:

  Avinor stenger store deler av Oslo Lufthavn Gardermoen

 5. ØKONOMI
  Publisert:

  Her er de mest punktlige flyselskapene

 6. ØKONOMI
  Publisert:

  Flyskam, fulle lufthavner og lyntog baner vei for «tog for fly»