Satser på nye storby-direkteruter til sommeren

- Positivt for norske kunder, mener ekspert. Her er de nye rutene det satses på i sommer.

NYE RUTER: Om sommeren lanseres det tradisjonelt sommerruter

I sommer lanseres det flere nye sommeruter med rutefly fra flere store norske byer. Tyrkia, Kroatia og Danmark er blant landene det går sommerfly til, men også en stor del går til storbyer nedover i Europa.

SAS: Seks nye reisemål og åtte nye direkteruter

På listen over nye direkteruter i Norge er Split og Pula i Kroatia, Alicante i Spania, Tessaloniki i Hellas, Praha i Tsjekkia, Genève i Sveits, Warszawa i Polen og Aarhus i Danmark.

Fra Bergen og Stavanger starter det direkteruter til Pula i Kroatia, i Trondheim flys det direkte til Split i samme land og fra Bodø starter det rute til Alicante. Tessaloniki, Praha, Genève, Warszawa og Aarhus flys fra Oslo.

Vi har omtalt rimelige storbyreisemål i vår, og blant de billigste er Sarajevo. Det er mulig å nå byen direkte fra København. SAS starter også direkteruter mellom København og Beirut i Libanon.

Les også

Dette er de billigste byene for en storbyhelg

Norwegian: Fem ny ruter

Fra Oslo kommer det fire nye ruter i sommer: Bastia på Korsika, Ibiza, Tirana i Albania og Zadar i Kroatia.

Fra Stavanger starter rute til Antalya i Tyrkia i juni.

Widerøe: Fem nye ruter

I sommer lanseres det fem nye utenlandsruter fra Widerøe.

Fra Bergen kommer det ruter til München og Hamburg i Tyskland, Billund i Danmark og Gøteborg i Sverige.

Fra Kristiansand kommer det direkterute til London.

Ny rute mellom Oslo og Seoul

Interessen fra sørkoreanere som ønsker å se Norge er kraftig økende. Det fører til at Asiana Airlines starter en ny sommerrute fra Oslo Lufthavn til Seoul i juni og august.

Også Korean Airline øker kapasiteten mellom de to byene. Det er først og fremst det koreanske markedet de merker pågang fra.

– Bra for norske kunder

Luftfartsekspert og professor Frode Steen ved Norges Handelshøyskole (NHH) mener det primær er feriemål som er satt opp - med unntak av storbyene München og Hamburg, og sommerruten mellom London og Kristiansand.

Nye direkteruter er positivt for norske kunder, mener han.

– SAS ser ut til å gjøre er å lansere flere direkteruter ut av Oslo der de før måtte gå via København. Det er bra for norske kunder og løser nok ut mer etterspørsel på turer. Tenker det kommer dels av økt etterspørsel på reisemålene og dels behov for å møte konkurransen fra Norwegian som har et bedre direktetilbud, sier Steen.

Han synes det er spennede at Tyrkia opplever økning, etter uroligheter i flere år.

– Widerøe kommer jo med sine ruter på grunn av satsningen på nye regionale jetfly. De er veldig godt tilpasset rutene de satser på og bringer vestlendinger lettere inn i lufthansas nett, og folk i Agder-fylkene har lenge ønsket seg direkteruter så de vil nok bli glad for London-tilbudet, mener Steen.