Vil sende nordmenn til den «ukjente» kanariøya

Sjekk reisemålene charterselskapene satser på til neste vinter.

VULKANSK: Øya La Palma ligger vest for Tenerife, og oppsto i likhet med de andre Kanariøyene, som følge av vulkansk aktivitet. Øya skal være den mest aktive vulkanen på Kanariøyene. Dette er fra utsiktspunktet Mirador el Time mot Puerto de Tazacorte.

Til tross for en nedgang i antall nordmenn som reiser til Kanariøyene satser samtlige turarrangøerer på de kjente øyene neste sesong. Nye hotell, nye trender og en ny, «ukjent» øy — sett med norske øyne.

Turoperatør Solia lanserer direkteruter til en av de aller minste øyene når vintersesongen 2016/2017 starter. Det er første gang et reiseselskap flyr charter til øya La Palma, Kanariøyene.

- Hvorfor satser dere på en av de minste Kanariøyene?

— Vi ser at La Palma på mange måter byr på en kombinasjon av Gran Canaria og vårt største reisemål Madeira. Klimamessig skiller det svært lite mellom sørsiden av Gran Canaria og våre reisemål på La Palma. Naturen er vakrere og frodigere enn på Gran Canaria, og ikke minst er øya foreløpig lite turistifisert. Sommertemperaturer i desember og januar, god mat, gode hoteller og flotte naturopplevelser er alltid populære ingredienser for solsugne nordmenn, mener markedssjef Gunnar Ekjord i reiseselskapet Solia.

FRODIG: La Palma er frodig og grønn med mange turmuligheter.

I tillegg til et godt klima året rundt, tiltrekker også øyene seg spreke nordmenn med sans for gåturer.

— Kanariøyene er det absolutt største reisemålet for nordmenn i vinterhalvåret. Mange har funnet seg sitt vinterparadis her nede, og Gran Canaria har i mange år vært favoritten blant norske gjester. På Gran Canaria er den solsikre kyststripen fra San Agustín til Puerto de Mogan mest populært. En av favorittaktivitetene til nordmenn på Kanariøyene er turgåing. I fjellene rundt Puerto Rico nærmest kryr det av spreke nordmenn i alle aldre, legger han til.

«Sol og varme hele året» er ikke lenger like forlokkende på nordmenn:

Les også

Kraftig svikt i norsk turisme til Kanariøyene

FÅ TURISTER: Hovedstaden Santa Cruz de La Palma har ca. 18.000 innbyggere. Fortsatt er det relativt få turister sammenlignet med de større Kanariøyene.

Satser på aktive nordmennAktiv ferie er stikkord for Star Tour neste sesong. De satser på treningsferier og aktive reiser til den nest største kanariøya: Fuerteventura.

De har opplevd en økt etterspørsel etter treningsferier og aktive reiser de siste årene.

VULKAN: Vandring på randen av San Antonio-vulkane ved Fuencaliente helt sør på La Palma.

— Fuerteventura betyr «vindens øy» og er et eldorado for brettseiling og kite. Det er destinasjonen for dem som ønsker en aktiv ferie. Her kan du surfe, løpe, dykke og sykle, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Star Tour. Sjekk den herlige listen:

Les også

Stor kåring: Her er verdens beste strender – og en av dem ligger i Europa

CHARTER: Apollo satser på charter til Karibia neste vinter – til Den dominikanske republikk.

Satser på charter til KaribiaDen dominikanske republikk var nytt reisemål for flere av turoperatørene de siste sesongene.

Apollo har valgt å satse ytterligere på den karibiske øya.

— Som eneste reisearrangør i Norge lanserer vi charter fra Oslo direkte til Den dominikanske republikk. Vi har hatt reiser dit tidligere, men da kun med rutefly, sier pr- og kommunikasjonsansvarlig Beatriz Rivera i Apollo.

Ikke bli stemplet som en reiseamatør:

Les også

- Aldri, aldri, aldri ta med rumpetaske

Hun sier de har merket pågang fra nordmenn de siste årene.

— Dessuten er Den dominikanske republikk er et av de rimeligste karibiske landene kombinert med faktumet at det er et ferieparadis med fantastiske strender og krystallklart hav, legger hun til.

Denne vinteren satser reiseselskapet på videre samarbeid med Qatar, Emirates og Thai Airways til reisemål østover.

— Thailand, Sri Lanka, Dubai, Goa og Vietnam blir de største reisemålene i øst, med storsatsing på de tre førstnevnte.

Kanariøyene forblir en av de viktigste satsingene vinterstid. Reiseselskapet lanserer et nytt familiehotell på Gran Canaria og øker kapasiteten.

— For å imøtekomme den store etterspørselen setter vi blant annet inn en ekstra flydag i uken fra Oslo til Tenerife, sier Rivera.

Ving er i gang med å spikre vintersesongen, men kunne ikke røpe noen av sine nyheter ennå.

Les mer om charter og solreiser: