NFF skal forhandle med Brentford om ny avtale for dødballspesialisten

ULLEVAAL (VG) Dødballdoktor Bernardo Cueva er ønsket videre av Ståle Solbakken, og Norges Fotballforbund skal gå i dialog med Brentford om en ny låneavtale.

STÅLES BAKMANN: Bernardo Cueva (til venstre) med landslagslege Ola Sand og trener Ståle Solbakken i oktober.

– Han blir sannsynligvis med videre. Vi har fått klarsignal fra Brentford til å forhandle med ham og håper han blir med i neste kvalik, sier landslagssjef Ståle Solbakken om dødballtreneren som kom inn i landslagets støtteapparat i høst – under kallenavnet «Mr. X».

Det ga umiddelbar effekt med cornerscoringen i 1-1-kampen i Tyrkia, og selv om grepet ikke tok Norge helt til VM i Qatar, er Solbakken klar på at støtteapparatets siste tilskudd bør brukes også i fortsettelsen.

– At en kommer inn og er «helt psycho» på det, det gir noe. Hvis jeg skal gjøre det, etter først å ha gjennomført forsvarsspillet, så angrepsspillet, og er det dødballer, da slakker jeg nok litt av. Han kommer med statistikk og erfaring, beskriver Solbakken.

Ifølge landslagssjefen var lagets hans dårlige på dødball og hadde «to hundre millioner cornere mot Latvia og Gibraltar i september uten å skape en sjanse».

Les også

Solbakken blåser ut mot 90-tallsheltene: – Irriterer meg

– Hva nytt har du lært av ham om cornere og innkast – som tross alt har vært en del av fotballspillet i hundre år?

– Posisjonering på andreball. Hvor du står o hvor ballen prosentvis detter ned, hvis den er utoverskrudd eller innoverskrudd. Det er noe som krever mye jobb, og dét sitter ikke jeg med, smiler Solbakken.

Elitedirektør Lise Klaveness i Norges Fotballforbund mener det er helt riktig å videreføre avtalen med dødballtreneren og er den i NFF som tar dialogen med Brentford. Han skal fortsatt være ansatt i Premier League-klubben, men NFF ønsker ham på avtale ut EM-kvalifiseringen til Tyskland.

– Vi er veldig fornøyde med Bernardo, og jeg synes det var smart av Ståle å jakte den marginen. Jeg har bare snakket med Bernardo, og selv var han positiv. Så må vi ta den formelle praten med Brentford. De har vært veldig proffe og imponerende effektive, sier Klaveness.

Les også

Slik skiller Haaland seg ut i Qatar-markeringene

– Er han – som er vant med Premier League-lønn – en dyr mann for NFF?

– Jeg går ikke i detaljer på det. Jeg vil si det er et helt vanlig honorar, svarer Klaveness.

Ifølge Ståle Solbakken er Bernardo Cueva den tredje dødballtreneren i det uvanlig statistikkorienterte Brentford.

– Brentford måtte avgi sin beste ekspert til City og Guardiola. Så tok Arsenal deres ekspert nummer to, og Bernardo kom inn som nummer tre, sier Solbakken.