Selvmål reddet Vålerenga: – Sliteseier

VALLE (VG) (Vålerenga – Jerv 1–0) Vålerenga stanget og stanget, men måtte ha hjelp for å ta seieren mot Jerv.

KUNNE JUBLE TIL SLUTT: Vålerenga-spillerne jubler etter kampens eneste scoring.

– Vi er selvfølgelig alltid fornøyd når man står igjen med tre poeng, men den satt langt inne. En slik sliteseier er deilig, sier Vålerengas Henrik Bjørdal til VG etter kampen.

Snaut ti minutter før slutt kom den etterlengtede scoringen for Vålerenga, men det var ikke en Vålerenga-spiller som sørget for det.

Riktignok kom innbytter Taofeek Ismaheel seg fint rundt på kanten, men det var Jervs John Olav Norheim som endte opp med å sende innlegget forbi Jerv-keeper Øystein Øvretveit og i mål.

– Jeg er fornøyd med at vi vinner, men vi skaper for lite store målsjanser og vi må score flere mål når vi har ballen så mye. Det mangler litt presisjon, og vi gjør litt feil valg. De tingene som vi egentlig har trent veldig mye på, men det sitter ikke ordentlig. Det sitter for så vidt på målet, selv om det er et selvmål, for der var det et fint gjennombrudd, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til VG.

Se den avgjørende scoringen her:

Jervs uheldige mann forklarer selvmålet slik:

– De kommer farlig rundt på kanten og får «chippet» den ut. Da føltes det ut som det eneste man kan gjøre er å slenge seg ned, men jeg treffer den litt for lite. Det er selvfølgelig frustrerende og kjedelig, i hvert fall når man ser på reprisen av Øystein ligger der og kunne tatt den, sier Norheim til VG.

– Det er vanskelig. «Jonna» har spilt en kjempekamp og har vært på alt av dueller. Han spiller en veldig god kamp i dag, og så er han litt uheldig når han skulle blokkere det innlegget. Det var vel slik vi var nødt til å tape i dag om vi skulle slippe inn mål, sier Øvretveit.

MISFORNØYD: Jerv-trener Arne Sandstø.

Jerv-trener Arne Sandstø var etter kampen opptatt av en situasjon som skjedde like før timen var spilt på Intility Arena. Jervs Aral Simsir kom seg innover i banen og skjøt mot mål. Der gikk ballen via Vålerengas midtstopper Brynjar Bjarnason og ut til corner. Via armen, mener Jerv-leiren.

– Vi blir snytt for et soleklart straffespark, som det er for dårlig at vi ikke får. Det er skuffende at de rundt oss ikke er topp når vi klarer å produsere og komme oss frem i banen og skape farligheter, mener Sandstø.

– Alt i alt synes jeg vi produserer mer enn nok til å score ett og to mål. Når vi er så lite effektive, så er det vanskelig å stå imot Vålerenga, men vi gjør det på en forbilledlig måte. Dessverre klarer vi det ikke helt inn, sier Sandstø.

Se situasjonen her:

I den første omgangen var det Vålerenga som styrte det meste av banespillet, men det var langt mellom de store sjansene. To ganger endte likevel ballen i nettet, men både Vålerengas Vegar Eggen Hedenstad og Jervs Willis Furtado måtte se at flagget kom opp offside.

Helt mot slutten av omgangen fikk Petter Strand en god mulighet, men headingen fra 11 meter ble reddet på strek av Erik Tobias Sandberg, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0–0.

STANGET LENGE: Vålerengas Petter Strand var nær scoring på slutten av den første omgangen.

I den andre omgangen startet Vålerenga langt bedre, men det var først i sluttminuttene at hjemmefansen kunne juble for den etterlengtede scoringen.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk