Krisen komplett i Brann etter ny smell mot Stabæk

NADDERUD (Stabæk-Brann 2–0) Marerittet fortsetter for Brann. I Bærum påførte bergenser og Stabæk-kaptein Yaw Amankwah (32) mannskapet til Kåre Ingebrigtsen (55) deres sjette strake tap.

– Dette føles litt verre enn de andre tapene. Det er ikke mye annet å gjøre enn å brette opp ermene. Dette er den tøffeste perioden jeg har hatt i min karriere. Det føles som å gå rundt med et åpent magesår, det er en veldig tung periode, sier trønderen til VG.

Allerede før avspark hadde Brann bokført klubbhistoriens verste seriestart med fem tap på rad. Torsdag kom nummer seks, med fortvilede supportere som tilskuere langs gjerdene på Nadderud stadion.

– Vi tar ikke med oss så jævla mye (fra denne kampen). Det haster for oss å få en trepoenger, sier trener Kåre Ingebrigtsen i pressesonen etter kampen.

Brann har nå tapt 13 av 23 kamper etter at Ingebrigtsen tok over laget i fjor høst. Bare fire oppgjør er vunnet. Etter seks matcher av 2021-sesongen, ligger rødtrøyene sist i Eliteserien med null poeng og minus 13 i målforskjell.

– Kåre, jeg har et medlemskap til deg i Obos, ble det ropt fra Stabæk-fansen underveis i matchen med henvisning til nedrykksfaren.

Straffebom

Historien om kampen på Nadderud kunne dog ha vært en annen. Etter 13 minutter fikk Robert Taylor (26) sjansen fra 11-meteren, men skuddet fra Branns finske landslagsspiller ble reddet av Stabæk-keeper Marcus Sandberg (30).

– Det var veldig deilig å ta den straffen, selv om jeg hadde tur. Brann-laget var gode i dag, så de kommer til å ta sine seirer denne sesongen, sier Sandberg til VG.

Det skulle raskt straffe seg ytterligere for gjestene. Under 10 minutter senere hadde dommer Marius Hansen Grøtta gitt hjemmelaget en mulighet fra 11-meteren i motsatt ende, etter en duell mellom Branns Moonga Simba (21) og Stabæks Oliver Edvardsen (22).

– Jeg trenger ikke noen monitor for å se at det ikke er straffespark. Det er ikke noe å lure på, hevdet Ingebrigtsen overfor Eurosport i pausen.

Han får støtte av Eurosports Joacim Jonsson.

– Jeg syns det ser billig ut. Simba er først på ballen, mener eksperten.

Stabæks andre mål sørget en vaskeekte bergenser for. Fana-gutten Yaw Amankwah stanget inn et hjørnespark og tok helt av i feiringen.

– Det er bittersøtt med tanke på situasjonen Brann er i, men det er veldig godt for oss. Først og fremst er jeg Stabæk-kaptein og opptatt av at vi skal ta så mange poeng som mulig. Men det er ikke hyggelig å se situasjonen de er i nå, sier Amankwah til VG.

Under stort press

Det er to uker siden Ingebrigtsen fortalte VG at utålmodige personer i Bergen er det mest krevende med Brann-jobben. Siden den gang har laget gått på ytterligere tre tap.

Spørsmålet er hvor lenge 55-åringen får lede laget, etter den sportslig katastrofale starten.

Samtidig kan Stabæk glede seg over sesongens første seier. Etter to uavgjort mot Odd og FK Haugesund, er bæringene ubeseiret med fem poeng på tre matcher.

– Jeg synes vi får betalt som fortjent i dag. Det er ikke så mye klage på i dag, hverken på moral eller forsvarsspill, sier trener Janne Jönsson til Discovery+.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk