Fra 6–2 til 0–0: Solskjær og Manchester United målløse av banen mot Leeds

(Leeds-Manchester United 0–0) Etter fem strake Premier League-gevinster måtte Ole Gunnar Solskjær og Manchester United nøye seg med 0–0 mot Leeds.

  • Ole Kristian Strøm, VG

Selv om det ikke ble seier, holder de røde fra Manchester stø kurs mot Champions League-plass. Derimot er gullhåpet nærmest forsvunnet når fem kamper gjenstår, og det er ti poeng opp til nabo Manchester City på toppen. Nå tenker Solskjær & co semifinale mot Roma i Europa League til uken.

– Det er en stor uke for oss, fastslår Harry Maguire til Sky.

– Vi har to semifinaler foran oss - og med Liverpool innimellom, smiler Ole Gunnar Solskjær til BBC.

– Etter som vi mistet to poeng i dag, føler City seg tryggere. Men vi skal fortsette å presse på.

Dette var den 13. kampen på rad uten tap for Solskjær og hans menn. United har nå 24 bortekamper på rad uten tap i Premier League, 16 kamper er vunnet og åtte uavgjort.

Marcelo Bielsas Leeds har i vår slått Manchester City og spilt uavgjort mot både Liverpool, Chelsea og Manchester United.

– Jeg har sett Leeds overkjøre så mange lag i 2. omgang. Det var heller motsatt her. Jeg synes vi gjorde en god kamp, men det stoppet på den siste tredjedelen, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2.

– Selvfølgelig er vi skuffet over at vi ikke fikk tre poeng, men vi kjenner resultatene som Leeds har hatt i det siste.

De to gamle rivalene Leeds og Manchester United møttes for første gang i en ligakamp på Elland Road siden 2003 (Roy Keane nikket inn matchens eneste mål).

For mange Leeds-supportere, også i Norge, betyr det mye å møte Manchester United igjen. Kampen var døpt «the war of roses».

Kalvin Phillips var et godt, gammeldags «frimerke» på Bruno Fernandes. Det var trolig en god taktisk vri fra manager Bielsa. Fernandes ble frustrert, men ga likevel ikke opp å vri seg unna sin forfølger - og klarte å skape en del.

– Jeg prøvde å holde Bruno unna. Han klarte ikke å score, så da er min jobb gjort, sier Phillips til Sky.

DUELL: Kalvin Phillips (t.h.) hadde jobben som «frimerke» på United-stjernen Bruno Fernandes (t.v.).

Den mest omdiskuterte situasjonen i 1. omgang kom etter snaut 20 minutter. Ballen traff Luke Shaw i brystet/skulderen/armen inne i feltet, men dommeren valgte å la spillet gå videre - naturlig nok til Leeds-protester.

– Dette er vrient å se, fastslår Solveig Gulbrandsen som ekspert i TV 2-studio.

– Men armen var litt ut fra kroppen.

– Det var en klarere hands enn mye av det som er gitt tidligere denne sesongen, mener Simen Stamsø Møller.

Både Luke Ayling og Tyler Roberts måtte ta i bruk sterke virkemidler for å stoppe United-spillere før pause - og dommeren hentet fram det gule kortet fra lommen begge ganger.

Hélder Costa avsluttet på en herlig Leeds-kontring etter en drøy times spill - men ballen gikk over. Samme mann fikk seg trøkk og måtte forlate banen noe senere.

Les også

Solskjær sterkt imot Super League: – Ikke i min natur

Etter hvert som 2. omgang skred fram, og det ikke kom scoringer, valgte Ole Gunnar Solskjær å sette inn Paul Pogba og deretter Edinson Cavani. Uten at det hjalp.

På Old Trafford rett før jul vant Manchester United 6–2 over Leeds.

– Det er tydelig at Leeds har lært mye fra den kampen, sier Stamsø Møller i TV 2-studio.

Ole Gunnar Solskjær hadde valgt å kjøre Daniel James inn for Paul Pogba. Det ble sagt på forhånd at Marcus Rashford var usikker, men han spilte også fra start. Leeds måtte klare seg uten den suspenderte kapteinen Liam Cooper, samt Raphinha og Rodrigo.

Harry Maguire og Patrick Bamford i en tøff duell.