Fotball

Molde-profilene kjenner Ferencvaros-stjernene godt: Slik mener de sine tidligere lagkamerater kan stoppes

Eirik Ulland Andersen og Ohi Omoijuanfo kommer allerede med småstikk mot Tokmac Nguen og Franck Boli. De er klare på hva som må til for å ødelegge for kompisene.

Eirik Ulland Andersen feirer ei scoring sammen med Tokmac Nguen og Mustafa Abdellaoue i 2017. Foto: Ole Martin Wold / NTB

 • Daniel Nerli Gussiås

Onsdag venter det første av to oppgjør mot ungarske Ferencvaros. Gjestene har slått ut Dinamo Zagreb, Celtic og Djurgården hittil, med norske Tokmac Nguen i hovedrollen. Den tidligere Strømsgodset-spilleren har vært vital for at ungarerne har tatt seg til playoff, og blir en mann Molde må passe seg for.

Eirik Ulland Andersen spilte sammen med Nguen i Strømsgodset, og har fremdeles hyppig kontakt med det han betegner som en god kompis. Han er klar på at Molde-laget må passe seg for drammenseren.

– Foreløpig kjenner jeg ikke laget så godt, men jeg vet godt hva «Tokki» står for. Han er farlig og kan skape trøbbel for hvem som helst. Jeg er imponert, men samtidig ikke overrasket over det han viser om dagen. Jeg har alltid visst at han har et høyt toppnivå, og nå ser det ut til at han treffer det oftere og oftere. Det er skikkelig gøy å se som en god kompis, men det er viktig at vi får stoppet ham, sier Ulland Andersen til Romsdals Budstikke etter mandagsøkta på Aker stadion.

– Har han tatt store steg siden dere spilte sammen?

– Ja, det synes jeg. Man ser at han har fått flere dimensjoner i spillet sitt, i tillegg har han fortsatt farten og kvikkheten sin. Han er veldig god en mot en. Der må vi være kyniske.

Selv om de er gode kompiser utenfor banen, vil det ikke være slik under onsdagens møte. Haugalendingen sier at alvoret allerede har meldt seg.

– Vi snakker sammen ofte, men det har vært relativt stille nå inn mot kampen. Det vil nok komme en melding eller to, i alle fall om han begynner. Det er viktig å fyre tilbake, ler Ulland Andersen.

– Hvordan skal dere stoppe ham?

– Jeg ser at han har fått en rolle hvor han kan «jukse» litt, og stå igjen høyt. Da er det vår oppgave å stå tett nok oppi ham, og ikke gi ham rom å løpe i.

Les også

Vill jubel etter straffedrama: Nå er Molde ett steg unna Champions League

– Må jekkes ned

Et annet farlig angrepsvåpen gjestene har er Franck Boli. I løpet av sine to perioder i Stabæk, scoret spissen 61 mål på 156 kamper. I 2018 henviste han også Eliteseriens toppscorer året før, Ohi Omoijuanfo, til å spille ute på kanten. Omoijuanfo gleder seg til gjensynet med sin tidligere lagkamerat, men også med Nguen.

Ohi Omoijuanfo og Franck Boli fra tida i Stabæk. Sammen senket de også Molde på Nadderud i 2018. Foto: Geir Olsen / NTB

De to ble gode kompiser, via Amahl Pellegrino, da de begge spilte i Lillestrøm.

– Vi har snakket litt på forhånd, og vært enige i at det nesten sto skrevet i stjernene at vi skulle møtes i denne playoffen. Jeg så at Franck meldte at de skulle knuse oss, og at han har vært på lag som har vært gode mot Molde før. Det Franck glemmer, er at han kanskje ikke skal være så høy i hatten, for han har ikke de servitørene han hadde i Stabæk. Jeg og Moussa Njie serverte ham på åpent mål stort sett hver kamp. Han må jekkes litt ned, sier Omoijuanfo lattermildt til Romsdals Budstikke.

Les også

Her har nordmannen nettopp knust Celtics Champions League-drøm

Molde-spissen er enig i Ullands analyse av hvordan de skal stoppe Nguen. Han mener mye av det samme også kan brukes mot Boli.

– Vi må flytte føttene og være tett på ham. «Tokki» er utrolig bra når han får rom. Det samme gjelder egentlig Boli. Vi må holde ham så mye feilvendt som mulig. Han har god fort og liker seg i bakrom. Vi må gå i kroppen på dem tidlig. Da skal vi ha gode muligheter til å ta dem ut. Vi er også så heldig at vi har Gregersen bak der, som har en ekstrem fart. Det er ikke mange som kan måle seg med den, så dette tror jeg skal gå bra.

Les også

Frustrasjon i Molde-leiren: – Det blir for enkelt

– 50/50

Mens praten med Ulland Andersen pågår, jobber mannskapet på stadion på spreng for å gjøre arenaen Champions League-klar. De tradisjonelle bannerne rundt tribunene er på vei opp, og VAR-systemet med målkamera kalibreres i rekordfart. Ulland Andersen levner MFK gode muligheter til å ta seg videre over de to neste kampene.

– Dette er spesielt. Kommer vi oss inn er det toppen av internasjonal fotball. Det ville vært en drøm. Jeg tror vi har en super sjanse til å klare det i år. Jeg gir oss 50/50 på å klare det. Vi møter et godt lag, så vi må være på vårt beste. Klarer vi det, har vi gode muligheter. Vi må være veldig solide defensivt, og få de til å løpe mest mulig imellom. Vi vet at vi som regel scorer mål, sier kantspilleren.

Aker stadion klargjøres til Champions League. Slik så det ut mandag ettermiddag. Foto: Daniel Nerli Gussiås

Ohi er enig i at de må fremstå mer kynisk enn de har gjort i det siste.

– Ferencvaros ligger veldig bra og tett, før det går ekstremt hurtig fremover når de har muligheten. Vi skal passe oss litt for å sende for mange mann opp. Vi må ha balansen i laget, og vi må skape og tørre å bruke ballen når vi har den, samtidig som vi må holde igjen. Det har vi manglet litt i serien i år. Vi har ikke vært gode nok i gjenvinninga, samtidig som vi har vært litt for ivrige. Men det har vi allerede tatt tak i etter lørdagens kamp, og vi vet vi er gode på hjemmebane. Nå handler det om å ta med seg et godt utgangspunkt ned dit, sier Ohi Omoijuanfo.

Les mer om

 1. Molde FK
 2. Ohi Omoijuanfo
 3. Eirik Ulland Andersen
 4. Tokmac Nguen
 5. Ferencvarosi TC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Straffespark ødela Moldes utrolige comeback i Champions League-kvaliken

 2. FOTBALL

  Som niåring så Molde-kapteinen klubben sin på den aller største scenen. Nå drømmer han om å gjenskape bragden fra 1999

 3. FOTBALL

  Molde-spiller kan være på vei til Brann

 4. FOTBALL

  Dette sier Ulland Andersen om framtida

 5. FOTBALL

  Frustrasjon i Molde-leiren: – Det blir for enkelt

 6. FOTBALL

  Dette er Moldes motstander i Champions League-kvalifiseringen