Fullstendig kaos i storkamp: Fem spillere utvist etter masseslagsmål

Det utbrøt masseslagsmål på tampen av kampen mellom PSG og Marseille.

Her ryker Marseille-spiller Jordan Amavi og PSG-spiller Layvin Kurzawa i tottene på hverandre. Begge ble utvist.
  • Håkon Østmoe Brandsnes
  • NTB

PSG – Marseille 0–1

Siden 1–0-tapet for Bayern München i Champions League-finalen for tre uker siden, har de franske stjernene gått på to nye 1–0-tap i den franske ligaen.

På tampen av søndagens kamp mot Marseille, oppsto det kaos.

Både slag og spark ble utdelt, og til slutt ble fem spillere utvist, deriblant Neymar.

Her ligger Álvaro González nede.

Beskyldes for rasisme

Den brasilianske superstjernen ble vist det røde kortet etter at Var-bildene avslørte at han klapset til Marseille-spiller Álvaro González i bakhodet flere ganger.

«Det er lett for Var å fange opp min «aggressivitet». Nå vil jeg se bildene av at den rasisten kaller meg en ape», skrev Neymar på Twitter i tillegg til denne meldingen:

«Det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke slo den idioten i ansiktet».

– Neymar sa til meg at han ble utsatt for rasistisk hets, men jeg hørte ikke noe av det selv, sa PSG-trener Thomas Tuchel.

Etter storkampen tilbakeviste González anklagene og gikk i stedet langt i å antyde at Neymar er en dårlig taper.

«Det er ingen plass for rasisme. Noen ganger må du lære deg å tåle et tap og ta det på banen», skrev spanjolen på Twitter natt til mandag.

Neymar var tilbake på banen etter å ha vært i karantene fordi han i likhet med en rekke andre PSG-spillere testet positivt på koronaviruset etter en ferietur til Ibiza. Nå må han belage seg på en annen type karantene.

Neymar henvendte seg både til fjerdedommeren og Marseille-benken etter det som skal ha vært rasistiske kommentarer.

– Alvorlig hvis det skjedde

Marseille-trener Andres Villas-Boas sa etter kampen at han ikke trodde det hadde skjedd en rasistisk hendelse, men at de skal undersøke anklagene.

– Det er alvorlig hvis det har skjedd, men jeg tror ikke det. Før det hadde vi en situasjon der Angel di Maria spyttet. Dette er ting vi vil unngå i fotballen. Jeg håper dette ikke blir en skamplett på en historisk prestasjon, sa han.

Villas-Boas tok seg faktisk tid til å skryte av Neymar, som har vært ute med korona, til tross for kaoset i sluttminuttene.

– Di Maria og Neymar var fantastiske. Jeg gratulerer dem for det er vanskelig å komme sånn tilbake etter covid-19. De gjorde det bra og kjempet i 90 minutter, men det var vårt øyeblikk, sa han.

Álvaro González og Neymar delte ut noen gloser til hverandre i forkant av masseslagsmålet. Senere ble Neymar utvist etter et slag i bakhodet på spanjolen.

Svakeste start på 35 år

Før masseslagsmålet oppsto, hadde det allerede blitt utdelt 12 gule kort.

Marseille vant etter en scoring av Florian Thauvin en halvtime ut i kampen.

Dette er første gang PSG taper sine to første kamper i den franske toppdivisjonen siden 1984/85-sesongen, ifølge BT Sport.