Uavgjort i storkampen – denne situasjonen skaper reaksjoner: – Riv ruskende feil

Ekspertene er ikke i tvil: Chelsea ble snytt for straffespark i kampen mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

Ekspertene er ikke i tvil. Cecar Azpilicueta (i blått) burde fått straffespark i duellen med Harry Maguire i denne situasjonen. Det endte målløst mellom Manchester United og Chelsea på Old Trafford.

MANCHESTER UNITED-CHELSEA 00

Det endte målløst på Old Trafford mellom Manchester United og Chelsea lørdag kveld. Tross flere gode sjanser, maktet ingen av lagene å score i Manchester.

– Alt i alt var det en god defensiv prestasjon, og vi skapte i alle fall to store sjanser som kunne gitt oss seieren. Vi slurvet litt i åpningen, men etter hvert la vi mer press på dem, sa Solskjær til Sky Sports.

Stillingskrig

Det tok omtrent en halvtime før noe som helst skjedde på Old Trafford. Chelseas nysignering, keeper Edouard Mendy, holdt på å spille ballen i eget mål på merkelig vis.

Før det hadde ingen av lagene klart å spille seg til noen gode målsjanser.

Like etterpå skjør Bruno Fernandes rett på keeper på et langskudd.

Så våknet Chelsea. Christian Pulisic var farlig frempå ved to anledninger, men begge avslutningene var ikke helt av ypperste klasse.

Les også

Nydelig Haaland-scoring mot erkerivalen: – Kunst

Rashford nære 1–0

Så hugget United til på en kontring. Jorginho mistet ballen på midtbanen. Juan Mata spilte ballen gjennom til Marcus Rashford, som avanserte mot keeper. Mendy vartet opp med en strålende beinparade, og hindret Rashford fra å sende Solskjærs menn opp i ledelsen.

Fem minutter før pause viste Mendy klasse nok en gang.

Rashford driblet seg innover i banen, og slapp ballen til Mata på 18 meter. Spanjolen prøvde å prikke ballen i hjørnet, men Mendy slo ballen ut til et hjørnespark.

Marcus Rashford var nære å sende United i ledelsen før pause, men Chelsea-keeper Edouard Mendy reddet avslutningen fra spissen.

Mener Chelsea skulle hatt straffespark

Lagene gikk inn til 0–0 etter en lite imponerende første omgang. Men like før pause fikk vi to straffesituasjoner, en til hvert av lagene.

Først mente Frank Lampard og Chelsea at de skulle hatt straffe da Harry Maguire holdt rundt César Azpilicueta da Uniteds midtstopper headet unna et frispark av bortelaget.

Et par minutter etterpå, på Juan Matas nevnte målsjanse, sparket Thiago Silva i Rashfords fot da engelskmannen spilte ballen videre til Mata.

På ingen av situasjonene dømte dommer Martin Atkinson straffespark.

– For meg er dette et klart straffespark. Han holder rundt han, og det kan du ikke gjøre i eget felt, mente TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Ifølge programleder Jan-Henrik Børslid er grunnen til at det ikke ble dømt straffe, er fordi VAR-dommerne ikke mente det var en klar dommerfeil av Martin Atkinson

– Det er jo totalt helt riv ruskende feil, sa ekspert Simen Stamsø-Møller opprørt i studio.

Her mener ekspertene at Chelsea skulle hatt straffespark.

Cavani-debut

En av United mest spennende sommersigneringer, Edinson Cavani, fikk debuten mot Chelsea. 33-åringen ble byttet innpå etter 58 minutter, og var nærme å score på sin første touch. Uruguayaneren flikket ballen videre mot mål etter et innlegg av Bruno Fernandes, men avslutningen gikk på gal side av stolpen sett med United-øyne.

Da timen var spilt var det Kai Havertz’ tur til å være farlig frempå. Chelseas offensive midtbanespiller fikk hodet på ballen etter et godt innlegg av Reece James, men tyskeren klarte ikke å styre avslutningen på mål.

Andre omgang var svært spennende, hvor både Ole Gunnar Solskjær og Frank Lampard gjorde offensive bytter for å sikre tre poeng.

Cavani fikk en mulighet til å avgjøre kampen ett minutt før slutt, men tidligere lagkamerat i PSG, Thiago Silva, blokkerte på mesterlig vis.

Edinson Cavani fikk United-debuten mot Chelsea, men klarte ikke å notere seg på scoringslisten.

På overtid prøvde Rashford å legge ballen opp i det lengste krysset, men nok et tigersprang fra Mendy hindret United-seier.

Men de store målsjansene uteble. Kampen på Old Trafford endte dermed til slutt 0–0.

Chelsea ligger på sjetteplass, og står med ni poeng etter seks kamper. United ligger helt nede på en svært skuffende 15.-plass, hvor fasiten er syv poeng på fem kamper.