Pedersen får fortsette i Godset etter intern utredning

Strømsgodset-ledelsen undersøkte hovedtrener Henrik Pedersen etter varsel fra en ansatt i klubben. Etter en intern utredning har klubben bestemt at Pedersen fortsetter i rollen.

ENGASJERT DANSKE: Strømsgodset-trener Henrik Pedersen.

Av en pressemelding fra klubben går det frem «at det har blitt avdekket uheldige episoder som styret tar på største alvor. Dette er adressert og vil bli håndtert internt».

Strømsgodset skriver videre at det ikke har blitt dokumentert eller avdekket noe som gjør at styret mener det er grunnlag for å avslutte samarbeidet med Pedersen. Både klubbens ledelse og styre har vurdert saken.

Les også

Strømsgodset undersøker treneren for «ord som kan oppfattes rasistiske»

«Styret i Strømsgodset Toppfotball har full tillit til Henrik Pedersen som hovedtrener og opplever ikke at han har utvist rasistiske holdninger mot ansatte i klubben», skriver Strømsgodset.

Pedersen: - Belastende

VG har over flere dager prøvd å få kontakt med Pedersen. Han har tilbakevist beskyldningene. Mandag kveld skriver han i en e-post at han er glad for Godsets avgjørelse.

«Jeg har personlig ikke vært i tvil om at anklagene var grunnløse, og at jeg ville bli renvasket. Men det har svært belastende dager, hvor jeg på grunn av klubbens interne undersøkelser, har valgt ikke å kommentere saken offentlig, fordi jeg ikke ville forstyrre den viktige prosessen», skriver Pedersen.

Treneren uttaler at saken har vært krevende for han og familien. Pedersen vil ikke kommentere saken ytterligere, og skriver at han vil fokusere på seriestart 8. mai.

Varslerens advokat: - Stiller oss ikke bak

Varsleren har brukt Eirik Monsen som advokat. Han er advokat i spillerforeningen NISO, men har vært brukt i kraft av sitt eget selskap.

– Vi har ikke tenkt å gi noe særlig kommentarer på dette i dag, men vi stiller oss ikke bak pressemeldingen, sier Monsen til VG.

Advokaten vil ikke svare nærmere på spørsmål om Godsets avgjørelse eller hvordan de har håndtert saken. Han sier saken er krevende for varsleren.

– Det er tøft og belastende å stå i en slik sak, sier Monsen.

Monsen vil ikke kommentere Henrik Pedersens uttalelser mandag kveld.

Det har ikke lykkes VG å få kommentar fra styreleder Ivar Strømsjordet eller daglig leder Dag Lindseth Andersen mandag kveld.

Fredag kveld sendte klubben ut en pressemelding om at de hadde igangsatt en intern utredning. Bakgrunnen var artikler om at hovedtrener Henrik Pedersen skal ha uttalt seg på en rasistisk måte. Pedersen tilbakeviste beskyldningene.

Siden har Godset jobbet med å finne ut av saken og komme frem til en konklusjon.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk