Fotball

Fløya-profil med hard dom etter tap i prestisjeoppgjøret: – Ser ikke ut som vi vil være på banen

En begredelig førsteomgang ødela for Fløya på bortebane mot rivalene fra Harstad.

Vilde Bratland og Fløya tapte mot rivalene i Medkila. Her fra lagenes cupkamp for halvannen uke siden. Foto: Ronald Johansen

  • Lars Elvevold

Medkila-Fløya 4–1 (2–0)

Det var et skadeskutt Fløya-lag som tok turen til Harstad og det prestisjefylte oppgjøret mot Medkila. Tidligere i uka var grønntrøyene uhyre nær å slå ut Stabæk og nå kvartfinale i cupen.

Nøkkelspiller Sandra Simonsen pådro seg i den kampen det som trolig er en relativt alvorlig ankelskade og mistet kampen mot rivalene fra lenger sør i fylket. Det gjorde også kaptein Veronika Sæthre, som har et brudd i ei tå.

(+)De detonerte nesten cupbomben, så endte målscorer Sandra (23) på sykehuset

Tidlig baklengsmål

Og et svekket Fløya-lag fikk det tøft i Harstad, mot et Medkila-lag som jaktet revansj for 1–3-tapet i cupen mot nettopp Fløya i slutten av september.

Allerede etter elleve minutter tok hjemmelaget ledelsen etter en corner. Miriam Vilnes Mjåset var målscorer.

Fløya klarte å komme seg noe mer inn i kampen utover i omgangen, og var nær utligning da Amalie Taraldsen traff tverliggeren. I stedet for utligning var det Medkila som doblet ledelsen rett før pause.

Martine Fredrikke Hansen felte Andrea Pålsdatter Hustad, og hjemmelagets kaptein Kim Dolstra gjorde ingen feil fra straffemerket.

Les også

Fløya-børsen: «Ga Fløya mer tyngde på topp»

Nytt Fløya-lag etter pause

Etter pause var det et helt annet Fløya-lag som kom på banen. Helene Sørensen misbrukte en kjempemulighet til å redusere, men like etterpå utnyttet innbytter Kamille Hofsøy Steffensen svakt forsvarsspill hos hjemmelaget og satt inn 2–1.

Fløya fortsatt å styre kampen og en utligning lå i lufta, men i stedet var det hjemmelaget som økte ledelsen i det 72. minutt ved samme Mjåset.

Like før slutt fastsatte Medkila resultatet til 4–1, og beviste at de for øyeblikket utvilsomt er det beste laget på kvinnesiden i Nord-Norge.

Ikke imponert av eget lag

Fløya-profil Vilde Bratland var hard i dommen over eget lags prestasjon i førsteomgangen.

– Det ser ikke ut som vi har lyst til å være på banen. Vi blir statiske, lurer på hvem som skal ta ansvar og er generelt veldig dårlige. Så er jo den andre omgangen mer positiv, men det blir tungt når vi slipper inn på nytt etter å ha fått reduseringen, sier Bratland, som ikke vil skylde på at laget mangler nøkkelspillere som Sandra Simonsen, Veronika Sæthre og Marthe Hansen.

– Det er ingen tvil som at vi har en betydelig mindre tropp, men vi kan jo ikke stoppe av den grunn. Da må vel heller vi andre jobbe enda litt hardere, men det gjør vi ikke og da taper vi fortjent, oppsummerer Vilde Bratland.

Fløya blir med tapet liggende nest sist på tabellen, med sju poeng opp til laget foran seg. Men siden kvinnenes andredivisjon ble avlyst vil Fløya uansett spille førstedivisjonsfotball neste sesong.

Fløyas neste kamp er hjemme mot Åsane neste søndag.

Les mer om

  1. IF Fløya
  2. 1. divisjon kvinner