Fotball

Botheim om RBK-bruddet: – Jeg fikk ikke en fair sjanse

Erik Botheim (21) forlater Rosenborg etter å ha avbrutt kontrakten med klubben. Nå jakter han ny klubb i Eliteserien.

FERDIG: Erik Botheim forlater Rosenborg. Her med Even Hovland, Edvard Tagseth og Dino Islamovic på Nadderud 5. juli 2020.
  • Arilas Berg Ould-Saada, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Mandag kom Botheims agent Jim Solbakken og sportssjef Mikael Dorsin i RBK til enighet om å terminere ungguttens avtale, som det var to år igjen av.

– Det ble ikke sånn som jeg hadde tenkt meg. Etter det siste året og hvordan ting har blitt, er jeg veldig glad for at vi ble enige til slutt, sier Botheim til VG.

Oslo-gutten ble i ung alder ansett som et av landets største spisstalenter, men har de siste årene ikke hatt samme utvikling som sin jevnaldrende bestekompis Erling Braut Haaland eller Groningen-spiss Jørgen Strand Larsen. Han scoret ni mål på 34 kamper for RBK.

Etter å ha kommet tilbake fra utlån i Stabæk etter 2020-sesongen, ble det raskt klart at han ikke var i planene til trener Åge Hareide.

– Jeg fikk ikke en fair sjanse, men sånn er fotballen. Jeg er ikke bitter, men veldig glad for at det kom en løsning, sier 21-åringen.

Forrige uke var han ikke engang med i troppen som reiste til Molde for å spille treningskampen som endte opp med å bli avlyst.

– Jeg føler ikke at jeg har fått vise meg på lik linje med andre, når jeg blir satt igjen hjemme på den måten, men det var kanskje like greit når kampen ble avlyst, sier Botheim.

– Hvordan vil du beskrive forholdet ditt til RBK?

– Det er helt fair at de ikke vil satse på det, men det er kjipt at det er blitt som det er blitt.

– Hvor går veien videre?

– Nå gjelder det å finne riktig klubb for meg til å bli en bedre spiller. Jeg har ambisjoner om å komme meg til utlandet, da er det ofte lurt å levere litt i Eliteserien først. Jeg trenger stabilitet i en klubb som vil satse på meg og som gir meg tillit tillit til å utvikle meg, sier Botheim.

Mikael Dorsin har ikke besvart VGs henvendelser, men sier følgende i en pressemelding fra Rosenborg:

– Sammen kom vi frem til at dette var den beste løsningen for begge parter, sier sportslig leder, Micke Dorsin.

I et intervju i forbindelse med VGTV-programmet Silly Season forklarer Åge Hareide at han ikke vil satse på Botheim fordi han heller vil ha en bakromsspiss som alternativ til oppspillspunktet Dino Islamovic på topp.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK
  3. Erik Botheim