Fotball

Start henter talent fra Arendal

Spissen Adrian Sunde (15) er Start-spiller fra 2021.

Adrian Sunde (15) er klar for Start.
  • Pål Wollebæk Jørgensen

ARENDAL/KRISTIANSAND: – Start har vist stor interesse for ham, og han har kommet inn i miljøet der det siste halvannet året og trivdes bedre og bedre, sier pappa Reidar Sunde til Fædrelandsvennen.

Adrian Sunde er trolig Arendals største fotballtalent, og spilte den første landskampen for sitt årskull tidligere i år (G 15-landslaget). Nå er det klart at ungdomsskoleeleven skal spille i gult og svart. Han har skrevet ettårskontrakt med klubben.

Det var Agderposten som meldte om overgangen først.

– Vi har brukt litt tid på det, og tror vi gjør det riktige. Den første perioden, til han er ferdig på ungdomsskolen, blir det pendling. Deretter blir det skole i Kristiansand, sier Reidar Sunde.

– Spennende fysikk

Med familie i Molde var også det et alternativ. Sunde har trent med romsdalingene og var invitert på ny til rosenes by.

– Han ville ikke ta det store steget nå. Adrian er en ganske beskjeden gutt, sier Reidar Sunde, som beskriver sønnen som en offensiv spiller. I Trauma har han spilt både offensiv midtbanespiller og indreløper. På landslagsnivå konkurrerer han som spiss.

– Han er først og fremst en offensiv spiller. Han har driv med ballen i beina og en venstrefot som er målfarlig fra 25 meter og inn, beskriver faren, som har vært sønnens trener hele karrieren i Trauma.

– Adrian er en spennende 2005-modell. Han er spiss eller angrepsspiller med en veldig spennende fysikk. Så har han som alle andre en del å jobbe med, sier Alexander Øren, utviklingsleder i Start.

PS! Også Grane-spiller Rafa Mertens (15) er klar for Start, som er i ferd med å sy sammen en ny stall for sitt G16-lag kommende sesong.

Les mer om

  1. IK Start
  2. Arendal Fotball