Ny rekord av Bodø/Glimt – Start med viktig poeng i bunnstriden

KRISTIANSAND (VG) (Start – Bodø/Glimt 1–1) Ustoppelige Bodø/Glimt tok poengrekorden i Eliteserien fra Molde. Nå jakter de en ny milepæl – 100 mål – og dit er det ni scoringer til.

MÅL IGJEN: Eirik Schulze jubler for 1–0. Men det er Glimts Isak Amundsen (bak) som er sistemann på ballen. Keeper Nikita Khajkin ser ballen bak seg.

Slettes ingen umulighet for nordlendingene som for lengst er seriemester. Nå handler det om rekorder. Det er tre kamper til å gjøre det på. Mot Stabæk (H), Haugesund (B) og Viking (H).

Men Glimt-trener Kjetil Knutsen tror aldri laget hans scorer 100 mål hvis de ikke skjerper seg. Han slaktet innsatsen mot Start. Og mener det var årets dårligste match.

– Vi scorer ikke et eneste mål til hvis vi ikke skjønner hva som skal til. Det er kraft og innsats som mangler. I tillegg til at det offensive kollektivet må fungere. Jeg er skuffet. Dette var årets svakeste kamp av oss, sier Kjetil Knutsen.

De gule fra Bodø må åpenbart finne seg selv igjen. Det ellers så velfungerende offensive maskineriet fungerte ikke mot Start. Hjemmelaget kunne lett ha vunnet – og stått med to poeng til – foran den meget viktige kampen mot Mjøndalen søndag.

– Dette var et viktig poeng. Noen vil kanskje si at det var et «bonuspoeng» når motstanderen er Bodø/Glimt - etter mitt syn Nordens beste lag - men vi gjennomfører en meget god kamp. Vi kjenner faktisk på en liten skuffelse at vi ikke står med tre poeng etter denne kampen, sier Joey Hardarson.

Bodø/Glimt er oppe i 72 poeng på 27 kamper. Poenget de fikk mot Start onsdag kveld i Kristiansand var nok til å ta den gamle rekorden fra Molde (71 poeng) fra 2014. Scoringsrekorden tilkjempet de seg i forrige serierunde da de herjet med Rosenborg (5–1) på Aspmyra. Det var for øvrig RBK som toppet den statistikken med 87 mål fra 1997. Nå har Glimt 91 scoringer.

Les også

Mener Kjetil Knutsen burde vært nominert til «Årets trener» i verden

Start tapte 6–0 på Aspmyra i forrige ligamøte lagene imellom. Og det så ikke lovende ut da Ola Solbakken banket ballen i mål etter to minutter. Men Glimt-vingen var offside. Korrekt idømt viste også TV-bildene.

Heldigvis for hjemmelaget som er på desperat poengjakt i kampen for fornyet kontrakt i Eliteserien. De vant viktige dueller i midtbaneleddet, og kom seg rundt på kantene. Slik ordnet de 1–0. Christian Bolanos lurte Fredrik Bjørkan. Inne foran mål forsøkte han å finne Eirik Schulze. Under hardt press satte Isak Amundsen ballen i eget mål.

Men Glimt svarte med utligning etter 25 spilte minutter. Straffen var omdiskutert – men trener Joey Hardarson ba om andre svar fra dommer Mohammad Usman Aslam – på vei til pause. Uansett. Det så det klønete ut da Mohamed El Makrini rygget inn i Ulrik Saltnes.

– Jeg løp bak ryggen på han (El Makrini). Da løp han i hælene på meg, og klakket meg ned. Jeg hadde ingen intensjon om å falle, fordi jeg heller ville ha ballen, og score mål, sier Ulrik Saltnes om straffesituasjonen.

For første gang i år scoret Glimt bare ett mål i en seriekamp. Det har som regel vært målfest.

– Det blir alltid utfordringer. Etter at seriegullet var i boks, så måtte vi omstille oss. Hvorfor vi spiller så svakt som vi gjorde mot Start, etter den gode kampen mot Rosenborg, har jeg ikke noe fasitsvar på, sier Saltnes,

KLAGER: Joey Hardarson (med lule) klager til dommer Mohammad Usman Aslam. Her går han sammen med assistentdommerne Dag Roger Nebben og Kim André Johnsen.

Kasper Junker fintet ut Jonas Deumeland. Scoringen var hans 21. for året. To bak Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino (Kristiansund). Glimts danske spiss kunne økt til 2–1, men headet over like før pause. Men Start hadde den beste mulighet til ledermål da Bolanos traff Makrini, som headet i tverrliggeren.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk