Ajer hjalp Celtic til semifinale: – Jeg er henrykt

Kristoffer Ajer spilte hele kampen og Mohamed Elyounoussi halvannen omgang da Celtic tok seg til semifinale i den skotske ligacupen med 5-0 over Partick Thistle.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen for Celtic.

I semifinalen første helg i november blir det kamp mot Hibernian. Det blir Glasgow mot Edinburgh også i den andre semifinalen, mellom Rangers og Hearts, slik at det kan bli Old Firm-oppgjør i finalen.

Vakoun Bayo ga Celtic 1-0-ledelse til pause foran 25.008 tilskuere på Celtic Park. En scoring av Tom Roglic rett etter sidebytte punkterte kampen, og siden var det enveiskjøring.

Elyounoussi var nest sist på ballen da Olivier Ntcham gjorde 3-0. Samme mann scoret også det fjerde målet, før innbytter Scott Sinclair satte punktum.

Les også

Ajer og Celtic med sterk snuoperasjon

«Moi» ble byttet ut med Sinclair i det 66. minutt på stillingen 4-0.

– Jeg er henrykt over prestasjonen. I dag valgte vi å hvile noen spillere, og de som kom inn gjorde det utmerket, sa manager Neil Lennon ifølge Celtics Twitter-konto.

Rangers vant 1-0 over Livingston med scoring av Glen Kamara, mens Hibernian og Hearts måtte ha straffesparkkonkurranse for å slå ut henholdsvis Kilmarnock og Aberdeen.