Fotball

Omfattende sikkerhetstiltak rundt og på Frankrikes hotell

Frankrike møter England til treningskamp på Wembley i morgen.

Wembley stadion i London markerer terroren i Paris med to franske flagg og ordene «Liberty, Equality, Fraternity», oversatt til «Frihet, likhet, brorskap».
  • Kjetil Flygind

Det franske fotballandslaget ankommer England i ettermiddag hvor de i morgen kveld skal møte England i treningskamp på Wembley.

Etter terrorangrepene mot Stade de France og Paris fredag, er sikkerheten enorm før kampen.

Bor på hotell ved stadion

Ifølge The Guardian skal det franske laget bo på Hilton London Wembley. Der har det vært jobbet på spreng for å gjøre hotellet så trygt og sikkert som mulig før Didier Deschamps og hans lag sjekker inn.

Det var lenge usikkert om kampen skulle gå som planlagt etter angrepene på den franske hovedstaden, men det ble besluttet å spille kampen til tross for terrorangrepene.

Sprengte seg selv i luften ved stadion

Tre selvmordsbombere sprengte seg selv i luften utenfor stadion i forbindelse med kampen mellom Frankrike og Tyskland fredag kveld. Én skal ha forsøkt å ta seg inn på stadion, men ble avvist. Han utløste bombevesten rett på utsiden av Stade de France, mens de to andre sprengte seg selv i området rundt stadion.

De to lags trenere visste om angrepene i Paris, men valgte å ikke å si noe til sine spillere før etter kampen.

Måtte overnatte på Stade de France

Resultatet av angrepene ble at det tyske laget ble værende på stadion hele natten, før de tidlig lørdag morgen returnerte til Tyskland. Rett og slett fordi fransk politi ikke kunne garantere for sikkerhetenb. Det franske laget ble værende på stadion til langt på natt, før de hastet i buss til treningsanlegget fem mil utenfor Paris.

Vil ikke avsløre detaljer om sikkerheten

En representant for hotellet Frankrike skal bo på i London forsikrer overfor The Guardian at laget skal kunne være trygge mens de oppholder seg der.

— At gjestene skal føle seg sikre og trygge, samt ha det bra, er av enorm betydning. Men det er ikke riktig å avsløre detaljene om hvordan vi jobber for å sikre hotellet. Vi har rutiner og prosedyrer å forholde oss til, og vi samarbeider tett med de involverte myndighetene, sier en talsperson til avisen.

Engelskmenn oppfordres til å støtte opp om den franske nasjonalsangen som blir spilt før kampen på Wembley.

Les mer om

  1. Fransk fotball
  2. Frankrikes herrelandslag fotball
  3. Englands herrelandslag fotball