Leke James: – Jeg har vært frustrert

Nå vil Aalesund-spissen bli mer egoistisk.

Før Mjøndalen-kampen fikk Leke James beskjed om at han slapp å jobbe like hardt defensivt som tidligere. Nigerianeren svarte med to etterlengtede scoringer.

Nå mener både AaFK-trener Trond Fredriksen og Leke James selv at hans harde defensive jobbing må ta deler av skylda for at det bare ble tre mål på eliteseriens første 14 kamper.

– Det har nok litt å gjøre med rollen jeg har hatt i år. Jeg er en lagspiller, og har nok spilt litt for mye for laget. Jeg tror det vil lønne seg om jeg er mer egoistisk framover, sier Leke James til Sunnmørsposten.

ENDELIG:  Etter seks strake kamper, løsnet det endelig for Leke James da han i denne situasjonen banket inn AaFKs viktige reduseringsmål mot Mjøndalen. Siden scoret Leke ytterligere ett mål i 4-2-seieren. Nå håper nigerianeren – som i forkant av oppgjøret fikk klarsignal til å være mer egoistisk – at det skal løsne på scoringsfronten.

I forkant av søndagens oppgjør mot Mjøndalen var dette et tema mellom James og Trond Fredriksen. Leke legger ikke skjul på at han har vært frustrert over måltørken i år, og tok seg i forrige uke en prat med Trond Fredriksen. Der fikk han klarsignal til å ta mindre ansvar bakover på banen.– Tidligere i år har Leke tatt mye av grovjobben. Før Mjøndalen-kampen tok jeg både Leke og Mos til side, og da ble vi enige om at de måtte fordele grovjobben mer, slik at Leke også kan være mer uthvilt og komme seg til sjanser oftere, sier Trond Fredriksen.

Les også

Mjøndalen-kapteinen: – Et mareritt!

Tror det løsner nå

Etter to fulltreffere søndag er Leke James nå oppe i fem scoringer i eliteserien. Ikke godt nok, mener han selv.

– Jeg har ikke vært god nok i år, for å være ærlig. Det har selvfølgelig gjort meg frustrert. Når du er spiss, så vil du score mål, sier Leke James.

Han er klar på at han ikke har mistet fokus – og at han har jobbet like hardt som tidligere.

Likevel er det liten tvil om at han håper på ketsjupeffekten etter to scoringer sist.

– Når du scorer mål, gir det deg sjøltillit. Jeg håper dette skal gi meg en «boost» videre, sier han.

Målet er i alle fall å forbedre scoringssnittet framover. Hittil er fasiten 29 mål på 76 kamper i eliteserien. Både i 2012 og 2013 banket han inn ti fulltreffere.

Les også

Aalesund lå under med to mål - snudde og vant

– Har Leke det som skal til for å bli en typisk målscorer over tid?

– Han er jo egentlig mer en sånn Rooney-spiss, om du skal sammenligne han med noen. Han er ikke den som ligger og lukter. Men samtidig har han kvalitetene som skal til for å score en del mål, sier Trond Fredriksen.

Selv legger ikke Leke James skjul på at det er målsnittet som er hans største forbedringspotensial.

– Det er jeg enig i. Jeg vet jeg har kvalitetene til det, og ønsker å være en «target-spiss». Jeg tror og håper at det skal løsne framover nå, sier Leke James.

Les også

Gretarsson får sjansen mot Mjøndalen

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk