Fotball

Kjempestart for Norges nye landslagssjef

Norges kvinnelandslag i fotball vant 4-0 borte mot Skottland. – En meget sterk prestasjon.

Roger Finjord, her fra seansen der han ble presentert som ny landslagssjef, fikk en drømmestart på karrieren. NTB scanpix

 • .

Emilie Haavi scoret det første målet under hans ledelse med et kjempeskudd fra langt hold i det 18. minutt, og Ada Hegerberg, Nora Holstad Berge og Ingrid Moe Wold økte hver sin gang i Glasgow.

Dermed fikk Roger Finjord en kjempestart som sjef for Norges kvinnelandslag.

– Dette var en meget sterk prestasjon. Det sto 2-0 til pause, men det kunne vært fem eller seks mål. Det var en voldsom omgang som viste potensialet i gruppa, sa Finjord til NTB rett etter at kampen var over.

– I annen omgang lugget det litt mer i perioder, men vi gjorde en solid kamp og fikk et resultat som ikke gir poeng, men mye selvtillit.

Norge møtte et skotsk lag som var ganske nær å kvalifisere seg til sommerens VM, med knepent tap for Nederland i omspillet. Skottene holdt på å ta ledelsen nesten direkte fra avspark, men siden handlet det meste om Norge.

Varm om hjertet

– Skottland er det godt lag med sterke ambisjoner om å ta seg til EM i Nederland. De har vært nær i de siste kvalifiseringene og tapt bare noen få kamper de siste årene, sa Finjord.

– Vi hadde respekt for dem, men vi så jenter med en gnist som gjør oss varme om hjertet. Det er ting å jobbe med, og vi har steg å ta, men i dag så vi toppnivået både hos enkeltspillere og hos gruppa som helhet.

Finjords lag rakk å skape en rekke store sjanser allerede før Haavis ledermål, som gikk via tverrliggeren og inn.

Noen minutter før pause suste Kristine Minde fram på høyresiden og fant hodet til Ada Hegerberg, som ikke levnet keeper noen sjanse.

Gemma Fay i Skottlands mål leverte en rekke gode redninger, særlig på forsøk fra Lisa-Marie Karlseng Utland, men rett etter pause ble hun sjakk matt igjen da Nora Holstad Berge scoret etter hjørnespark.

Høyreback Ingrid Moe Wold satte punktum alene med keeper i det 79. minutt etter å ha presset fram en skotsk feil.

Klassescoringer

– Vi skapte sjanser på innlegg, gjennomspill, skudd fra distanse, og det var noen fantastiske scoringer som jeg håper folk hjemme får se etter hvert. I dag hadde vi fire klassescoringer, og i tillegg hadde vi fire i stolpene, sa Finjord til NTB.

Det norske laget reiser videre til Kasakhstan, der det tirsdag spiller sin første EM-kvalifiseringskamp. Torsdag tapte Kasakhstan 0-2 hjemme for Østerrike i den første kampen i Norges gruppe.

– Nå skal vi restituere og legge denne kampen ordentlig bak oss. Så reiser vi hjem til Oslo, og videre til Kasakhstan dagen etter. Det blir to dager med restitusjon og reise, men vi skal være klare tirsdag, lovet landslagssjefen. (©NTB)

 1. Les også

  Finjord vil ha Norge i førersetet

 2. Les også

  Hylles for lidenskapelig tale: - Allerede tidenes landslagssjef

 3. Les også

  Norge må til Nederland for å spille OL-kvalifisering

 4. Les også

  Japan kan redde Norges OL-drøm

 5. Les også

  - Jeg hadde ikke fått med meg at Norge var i VM

Les mer om

 1. Europa League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Finjord med én debutant i landslagstroppen

 2. FOTBALL

  Norge skuffet stort, men én spiller får ros av Tjærnås

 3. FOTBALL

  Norge vant med fire i Finjords første kvalikkamp

 4. FOTBALL

  Hegerberg matchvinner for Norge i EM-kvalifiseringen

 5. FOTBALL

  « Vi kommer til EM, men vi må løfte prestasjonen for å hevde oss der»

 6. FOTBALL

  Ada Hegerberg - Artig å spille så nærme hjemme