Solskjær hentet Manchester United-spiss

Italienske Federico Macheda har signert treårskontrakt med Cardiff.

Federico Macheda er klar for Cardiff.

Sent tirsdag kveld bekreftet Cardiff at Macheda er klar for klubben. Ryktene om en overgang for den snart kontraktsløse spilleren dukket først opp mandag, og det viste seg å være hold i dem.

Macheda fikk en drømmedebut på a-laget til Manchester United da han scoret seiersmålet mot Aston Villa som innbytter i 2009. Men siden har han aldri klart å ta steget videre, og sjansene på a-laget har vært færre og færre. Isteden har det blitt hele fem utlån til forskjellige klubber de siste årene. Sampdoria, QPR, Stuttgart, Doncaster (to ganger) og sist Birmingham har alle vært oppholdssteder for ham.

— Jeg hadde et fint opphold i Birmingham. Men dette er et nytt kapittel i karrieren min. Jeg gleder meg til å starte på det, sier Macheda til klubbens nettsted.

Hos sistnevnte blomstret han litt denne sesongen, med 10 mål på 18 kamper, hvorav kun 10 var fra start. 22-åringen kjenner også Ole Gunnar Solskjær fra tiden nordmannen var reservelagstrener i Manchester United.

— Jeg kjenner Ole, og vet han vil tilbake til Premier League så fort som mulig. Jeg er her for det samme, sier italieneren.

Nå blir han Solskjærs andre spissignering etter nedrykket fra Premier League. Sist uke ble det klart at Valladolids Javi Guerra også skal spille for klubben de neste årene. Også midtbanespilleren Guido Burgstaller (fra Rapid Wien) er allerede klar.

Men nordmannen virker ikke å gi seg der. Tirsdag rapporterte flere engelske medier, deriblant WalesOnline, BBC og Sky Sport, at Readings spiss/kantspiller Adam Le Fondre skal være nær en overgang til den walisiske hovedstaden.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk