Fotball

Rossi og Valladolid senket Barcelona

Barcelona måtte lørdag tåle tredje tap på sju seriekamper da italienske Fausto Rossi ordnet kampens eneste mål.

GLAD: Fausto Rossi kunne juble for seier over Barcelona lørdag.
  • NTB

I starten av februar tapte Barcelona 2-3 for Valencia. Tre uker senere ble det 1-3-tap for Real Sociedad. Lørdag var det Valladolid som sjokkerte de vanligvis meget solide katalanerne.

— Det vi manglet i dag er det vi vanligvis er best på, å holde ballen i sirkulasjon i laget. Som en konsekvens av det manglet vi gjennombruddskraft, sa Barcelona-trener Gerardo Martino.

Fausto Rossi sendte hjemmelaget i føringen etter 17 minutter, og den ledelsen holdt bunnlaget helt inn, til tross for at Barcelona gjorde det de kunne for å få utligningen. Både Lionel Messi og Neymar hadde sine muligheter i løpet av oppgjøret.

— Vi spilte ikke godt. Vi må sørge for å snu dette før mesterligamøtet med Manchester City, sa Martino.

Tapet betyr at Barcelona etter helgen kan være fire poeng bak rival Real Madrid, som møter Levante hjemme søndag. Det kan bli avgjørende når elleve serierunder gjenstår. Atlético Madrid får muligheten til å gå ett poeng forbi Barcelona.

Men det er ikke bare i toppen av det overraskende resultatet har noe å si. For med tre poeng, og sesongens femte seier, klatrer Valladolid ut av nedrykkssonen. Almería og Rayo Vallecano ligger for øyeblikket på nedrykksplass, men begge har én kamp til gode. (©NTB)

Les mer om

  1. Spansk fotball