Vil du på VM-kamp? Da må du skynde deg!

Siste billettsjanse for VM-lystne fotballsupportere natt til onsdag.

Neymar og resten av det brasilianske landslaget feirer seier i Confederations Cup i fjor.
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

Klokken 05.01 natt til onsdag, norsk tid, legger FIFA ut nesten 180.000 kampbilletter til årets gigantiske fotballarrangement i Brasil.

Billetter til alle de 64 sluttspillkampen vil bli tilgjengelig — og kan kjøpes på nett eller på kamparenaene i de forskjellige vertsbyene i Brasil.

Torsdag denne uken er det bare én uke igjen til VM braker løs. Kampen mellom Brasil og Kroatia spilles på Arena Corinthians i Sao Paulo 12. juni.

12 vertsbyer

Mesterskapet skal foregå i hele tolv byer — Belo Horizonte, Brasília, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador og Sao Paulo.

Brasil er den mestvinnende fotballnasjonen i VM-historien, med totalt fem seire siden første mesterskap i Uruguay i 1930. Men «fotballens hjemland» har ikke vunnet siden 2002. Når VM nå er tilbake i Brasil for første gang siden 1950, forventer hele nasjonen at de skal vinne. I 1950 tapte Brasil den avgjørende kampen mot Uruguay - en kamp som den dag i dag omtales som «Maracanazo» - fritt oversatt til Maracanã-tragedien.