Fotball

Nedtur for RBK – tapte knepent mot erkerivalen

Molde ble for sterke for serielederne.

svp://101592?view=bt
 • Sjur Bergstrøm

MOLDE (Adressa.no): Ola Kamara sin scoring i andre omgang ble avgjørende da Molde vant hatoppgjøret mot Rosenborg 1-0. Spissen ofret alt for å komme seg foran keeper André Hansen og stanget inn scoringen fra kort hold. Rosenborg slet med å skape store sjanser i et til tider ampert oppgjør.

Martin Linnes og Mike Jensen under søndagens Molde-seier på Aker stadion.

Mange endringerKåre Ingebrigtsen var tvunget til å gjøre mange endringer på laget grunnet suspensjoner og skader og det virket som den nykomponerte elleveren hadde starttrøbbel. Molde var det klart beste laget i åpningsminuttene og truet bakrommet ved flere anledninger.

Les også

RBK-supporter drapstruet Molde-spiller før toppkampen

Et litt svimmelt Rosenborg-forsvar var heldige som ikke lå under etter ni minutter. Mattias Moström gikk forbi Jørgen Skjelvik og fikk servert Mohamed Elyounoussi, som forsøkte seg fra ti meter. Stoppervikar Matthias Vilhjalmson blokkerte, men returen endte hos Martin Linnes. Molde-backen skjøt et velplassert skudd, men Jonas Svensson reddet på strek.

Elyounoussi tvang André Hansen ut i full strekk på et langskudd noen minutter senere, før kampen gikk inn i en roligere periode med mer dueller på midtbanen. Mike Jensen hadde et halvgodt forsøk fra 16-meteren etter halvspilt omgang og Magnus Stamnestrø hadde en heading utenfor, men ellers var det lite å skrive hjem om foran mål.

Innholdsrikt rett før pause

De siste minuttene av omgangen, ble imidlertid fartsfylte. Hansen bidro med nok en god redning på et forsøk fra Etzaz Hussain som hadde god retning mot lengste hjørne fra skrått hold etter 42 minutter, før Søderlund driblet seg inn i feltet og fikk et forsøk blokkert et skudd fra kort hold. Like før dommeren blåste av omgangen, skjøt Eirik Hestad like utenfor stolpen, mens Hansen bare kunne se ballen trille mot mål og håpe på det beste.

FORSKJELLER: Ola Kamara smiler, mens Kåre Ingebrigtsen ikke er fullt så glad etter kampslutt.

Molde-ledelse Rosenborg byttet inn Pål André Helland i pausen, uten at det hindret Molde fra å starte også den andre omgangen best. Hjemmelaget presset høyt, men klarte ikke å skape de helt store sjansene. Det gjorde imidlertid Rosenborg og Stamnestrø holdt på å sende RBK i ledelsen med et godt skudd fra 18 meter. Ethan Horwath fikk så vidt en hånd på ballen og hindret scoring.

Les også

RBK-treneren raser mot NFF: - Det er helt håpløst

Men så løsnet det skikkelig for Molde. Et innlegg fra høyre ble slått mot bakre stolpe, der Elyounoussi vant duellen mot Svensson. Molde-spilleren headet inn i feltet og Ola Kamara fikk kastet seg inn foran Hansen og headet inn 1-0. Hansen ble liggende nede etter scoringen, men kom seg opp igjen og fortsatte.

Kjemperedninger av Hansen

Målscorer Kamara holdt på å få en kjempesjanse like etterpå, men da fikk Svensson taklet unna innlegget før det nådde frem til spissen.

Rosenborg ropte febrilsk på straffe etter 65 minutter, da Vilhjalmsson datt i bakken etter en rekke tøffe dueller i feltet. Reprisene viste derimot at dommer Svein Oddvar Moen gjorde riktig i å vinke spillet videre.

Les også

Rosenborg sprenger skjemaet fra forrige Europa-eventyr

Straffesituasjonen økte RBKs frustrasjon og flere av spillerne var tydelig irriterte. En som holdt roen var keeper Hansen og det trengte RBK drøye 20 minutter før slutt. Vilhjalmsson mistet ballen til Hestad, som fant Elyounoussi i feltet. Han skjøt hardt og lavt mot nærmeste hjørne fra ti meter, men Hansen var lynraskt nede og hindret scoring med en mesterlig redning.

Keeperen var ikke ferdig med det. Etter 75 minutter driblet Kamara av seg Vilhjalmsson i feltet og forsøkte å runde Hansen også, men han fikk stukket frem en lang arm og tatt ballen fra spissen.

Klarte ikke å true Molde

Rosenborg la inn en liten sluttspurt og sto høyere i banen, mens Molde brukte mer og mer tid. Jensen hadde et langskudd som ikke truet Horwath, men utenom det klarte ikke gjestene å gjøre det virkelig farlig. Dermed ebbet det ut i 1-0 på kunstgresset i Molde.

Tapet gjør at Rosenborgs luke til Stabæk er nede i åtte poeng når det gjenstår seks kamper.

Les også

 1. Her stanger Kamara inn seiersmålet mot RBK

 2. Fotballfesten fyller stadion

 3. RBK med spiss som stopper

svp://101592?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Rosenborg BK