Viking-spissen slapp med skrekken etter denne hodeløse taklingen

En karrieretruende takling på Jon Dadi Bödvarsson ga Tyrkias Gökhan Töre rødt kort. Viking-spissen slapp heldig fra nærkontakten med de tyrkiske knottene.

STYGG TAKLING:  Gökhan Töresatte knottene i leggen på Jon Dadi Bodvarsson med stor kraft. Tyrkeren fikk direkte rødt kort. SKJERMDUMP: D-play/Discovery

STAVANGER: 78 minutter av tirsdagens EM-kvalifisering mellom Tyrkia og Island var spilt på Torku Arena i byen Konya, da hjemmelagets innbytter Gökhan Töre med stor fart satte knottene i leggen på Jon Dadi Bödvarsson. Viking-trener Kjell Jonevret så skrekkbildene foran tv-skjermen i Stavanger — og twitret denne bekymringen på direkten:

"Jon Dadi styggt tacklad......nu bara kryssa fingrarna! Såg inte bra ut!!"

Les også

Ny smell for Nederland etter komisk selvmål av van Persie

— Var heldig

Dagen etter er det en mer lettet Viking-trener som snakket med Aftenbladet. Fra Tyrkia har han fått en tekstmelding fra sin spiss, som kunne fortelle at det gikk bedre enn fryktet.

"Jeg er ok, var heldig som slapp unna en alvorlig skade", kunne Bödvarsson melde. Med stor sannsynlighet kan han spille for Viking mot Tromsø på Alfheim.

— For meg var dette gode nyheter, taklingen var stygg og jeg fryktet det verste, sier Jonevret til Aftenbladet.

Les også

Høgmo foran playoff-trekningen: - Alle de fire lagene er overkommelige

Les også

Aleesami dagen derpå: – Jeg har ikke sovet godt

Ingen karantener

Det betyr at han kan stille sine beste menn i den viktige bortekampen søndag. Viking kjemper om en medalje, og er to poeng bak Strømsgodset, som møter Odd på Marienlyst fredag.

— Zymer Bytyqi kom hjem med en liten smell etter innsatsen på U21-landslaget og Kieffer Moore har vondt i et bein. Ellers er det ikke noen skader eller karantener å rapportere om, sier Jonevret.

Viking drar til Tromsø lørdag, og trener på Alfheim lørdag kveld.