Fotball

Slik blir Levangers spillerjakt ved et opprykk

Trener Holmberg har god oversikt over Per Verner Rønnings situasjon i RBK.

Opprykksjeger: Trener Andreas Holmberg kom til Levanger for å rykke opp i løpet av to år. Nå er han i ferd med å klare det.
  • Ole K. Sagbakken

LEVANGER (adressa.no): — Se på Roma, som tapte 1-7 for Bayern München. Alt kan skje i fotball. Det er for tidlig å snakke om opprykk. Nå handler alt om å slå Nardo, sier Andreas Holmberg til adressa.no.

Med kaffekoppen i hånda, omgitt av fire-fem ihuga Levanger-fans, sitter den svenske treneren i klubbhuset på Moan og snakker om 2014-sesongen. Den startet med en målsetting om opprykk. Og er nå kun teori unna å bli oppnådd.

— Men klarer vi det, skal vi feire til mandag. Det fortjener guttene. Et opprykk kommer ikke av seg selv, fortsetter han.

Kan tape med fem-seks mål

Utgangspunktet for Holmberg og co er såre enkelt: Tar Levanger poeng hjemme mot Nardo om tre dager blir det 1. divisjon i 2015. Skulle Levanger tape årets siste kamp, er sjansen likevel enorm. Byåsen jager bakfra, men er både tre poeng bak og har 12 mål svakere målforskjell. Den andre utfordreren, Raufoss, er også er tre poeng bak, og er ti mål svakere. Men de møter Elverum, og vinner neppe med ti mål.

I klartekst må derfor Byåsen slå nedrykksklare RBK 2 med syv-åtte mål for å snyte Levanger for opprykket. Mens Levanger samtidig må tape med fire-fem for Nardo.

På et kunstgress hvor laget har vært ubeseiret siden mai.

— Roma – Bayern München 1-7, gjentar Holmberg – før han likevel tar det litt i seg.

— Vi skal vinne. Vi har vært svært gode hjemme i høst, sier han – som kom til Levanger for to år siden med mandatet om å rykke opp. Og som nå altså ser ut til å greie det.

— Dette har vært hele livet mitt siden jeg kom. Familien (Linda og to barn) kom etter først foran denne sesongen, og det har vært fotball døgnet rundt. Klart det vil være stort om vi skulle lykkes.

Dette kan være ønskelista

Adressa.no tar imidlertid ting litt på forskudd, og er på plass på Moan denne onsdagen for å snakke om 1.-divisjon.

Per i dag har Levanger syv i troppen som allerede kjent på nivået i toppfotballen. Holmberg sier at den store stammen i dagens tropp også skal være med videre. Det var heller ingen dårlig nyhet at stopper Tom Erik Nordberg skrev under ny toårskontrakt for noen dager siden.

Men blir det opprykk, vil spillerjakten blåse i gang for fullt.

— Vi har mange gode her allerede, og mange unge som kan ta nivået i 1.-divisjon. Men jeg vil trenge flere med erfaring fra toppfotballen, sier han.

Og forteller videre at Levanger ikke vil endre for mye på strategien:

— Vi er en liten klubb. Skal vi hente spillere, må det være typer som passer inn i spillestilen og samtidig forsterker oss, sier han.

Holmberg vil ikke snakke navn, men dette kan bety et fremstøt mot nord-trøndere som allerede er i toppfotballen - gjerne i Sør-Trøndelag.

  • RBK-stopper Per Verner Rønning bor allerede i Levanger, og pendler til Trondheim.
  • Bent Sørmo er også i RBKs a-stall. Han kom fra Levanger, er ung, men får ikke spilletid. 1.-divisjon kan være en ypperlig arena.
  • Vegard Voll spilte i Levanger forrige sesong, men dro tilbake til Ranheim på grunn av nettopp kjøringen. Han bor i Trondheim.
  • Videre kan spillere som både Bendik Bye (Ranheim) og Kim Ove Riksvold (Byåsen) være aktuelle.
  • I tillegg til Rune Ertsås – spissen fra Steinkjer som i dag er i Alta.

- Er Rønning interessant?

— Alle med erfaring fra toppfotballen er interessante. Rønning har også vært i Levanger tidligere. Samtidig har han ett år igjen av kontrakten. Jeg kan ikke noe om han er mer interessant enn andre, svarer Holmberg.

Han utelukker heller ikke flere svenskeimporter: I dag har klubben fire svensker, en færøysk spiller, samt to fra Spania.

— Vi skal være en utviklingsklubb for lokale spillere. Det blir viktigere om vi rykker opp. Store talent får en bedre utviklingsarena i Nord-Trøndelag, og må ikke dra til Trondheim som 15-åringer. I forrige serierunde startet vi også med seks lokale spillere. Men vi jakter bredt, og det har vist seg enklere å få noen av svenskene vi har i dag til å flytte permanent til Levanger, enn for eksempel andre norske spillere. Dette er viktig; At spillerne bor i nærheten, slik at vi får en best mulig treningshverdag.

Holmberg sier han har planen klar for neste sesong allerede. Men vil altså være forsiktig med å snakke for mye om det. Både hva laget skal gjøre på trening, og altså – om de vil gjøre et fremstøt mot blant andre Per Verner Rønning.

— Nå handler alt om lørdag. Nardo er det eneste laget vi ikke har tatt poeng fra i år. Det må vi gjøre noe med, sier han.

Les også

  1. Levanger gjør det ingen nord-trønderske lag har klart på 20 år

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Levanger FK